Gevangenisstraf dreigt voor Megan (Tempa & Eotb)

DoorCathy Bond

15 maart 2024 , , ,

Megan is een tijdje geleden geïnterviewd over haar OnlyFans bij Rumag, waarin zij vertelt hoe ze al een tijdje de belasting ontduikt over haar inkomsten zonder enkel probleem. Ze doet er hier totaal niet geheimzinnig over en lijkt het eigenlijk zelfs wel grappig te vinden hoe Fawry hierop reageert. 

Echter moest ze vrijdag samen met haar vader terecht staan in de rechtbank van Brugge. ‘Sociale fraude en gesjoemel met coronapremies’ luidt de aanklacht. Dit gaat over de horecazaak van Megan en haar vader. 

Eerdere veroordeling

De horecazaak staat op Megan haar naam aangezien haar vader geen horecazaak meer mocht bezitten na een eerdere veroordeling. Het bedrijf incasseerde zo’n 32.291 euro aan coronapremies maar dat mocht helemaal niet aangezien de zaak werd gerund door Megan haar vader.

Megan dreigt nu tot zo’n 5 jaar gevangenisstraf te krijgen, los van het onderzoek dat loopt over het verdere belasting ontduikende OnlyFans verhaal.

Bekende belastingontduikers

Je zult wel denken hoezo ze dit zou doen aangezien ze toch wel genoeg geld verdient. Maar we zien dit vaker gebeuren, zo ook bij bijv. Shakira die de Spaanse belasting ontdook. Shakira werd beschuldigd van zo’n 14,5 miljoen euro. Vorig jaar eiste Het Spaanse Openbaar Ministerie zelfs acht jaar cel en een boete van 23,5 miljoen euro. Shakira heeft ingestemd met de boete en omzeilt daarmee een eventuele gevangenisstraf.

Het gebeurt vaker in Nederland, Shakira gebruikte Nederland ook als brievenbusfirma. Zo deden wel meer bekende personen zoals: ABBA, AC/DC, Rolling Stones, U2 en Beatles-leden.

Dit komt omdat de Nederlandse fiscus dit goedkeurde, terwijl in andere landen hier streng op werd gecontroleerd. Nu wordt Nederland hier ook strenger in om fraude te voorkomen.

Geld, geld en nog meer geld