EK: maakt Oranje kans tegen Roemenië?

DoorSam Geyteman

28 juni 2024 , ,

De tegenstander van het Nederlands elftal voor de achtste finale is bekend. Nederland neemt het dinsdag om 18 uur op tegen Roemenië. Maar wat weten we eigenlijk van Roemenië?  

Roemenië kende een fantastische start van het EK. Na 28 minuten opende Stanciu tegen Oekraïne de score met een heerlijke trap in de linkerkruising.  

Roemenië sloot uiteindelijk de wedstrijd af met een 3-0 overwinning door een goal van Marin, de oud middenvelder van Ajax. En nog een goal van Man. Het was een droomstart van Roemenië maar toen volgde de wedstrijd tegen de Belgen. 

België vs. Roemenië 

België begon sterk en ze kwamen al in de tweede minuut op voorsprong door een doelpunt van Tielemans. Toch was Roemenië niet helemaal kansloos in de wedstrijd. Ze toch nog wel wat kleine kansen en door goede reddingen van de keeper bleef het lang 1-0. In de 63ste minuut scoorde dan toch België opnieuw dit keer door een goal van Lukaku. Maar na het terugkijken van de goal bleek het buitenspel te zijn. Dus bleef het alsnog 1-0 voor de Belgen. Maar in de 79ste minuut gebeurt het dan toch. Een lange bal van de Belgische doelman Casteels. De bal vliegt en stuitert over alles en iedereen heen. Waardoor Kevin de Bruyne na die lange bal 1 op 1 met de keeper komt te staat en hij schiet hem erin. 2-0 voor de Belgen. En dat blijkt ook de uitslag van de wedstrijd te zijn. 

Slowakije vs. Roemenië 

Het is dan tijd voor de laatste speeldag van de groepsfase. Slowakije Roemenië. Beide teams kunnen nog door naar de knock-out fase dus het is een wedstrijd waar veel druk op staat. In de 24ste minuut komt Slowakije op voorsprong door een doelpunt van Duda. Maar Roemenië vecht terug en krijgt in de 34ste minuut zelfs een penalty. Marin mag de strafschop nemen en hij scoort. Dat betekent 1-1. Er zijn veel kansen voor beide landen. De wedstrijd eindigt uiteindelijk in 1-1, waardoor Roemenië op de eerste plek eindigt in de groep. 

Speelstijl Roemenië 

Roemenië blijkt op de counter erg effectief. De ploeg kan snel omschakelen waardoor ze gevaarlijk worden voor het doel. Ze hebben ook prima spelers zoals Ianis Hagi,  de zoon van Gheorghe Hagi. Of Marin die een ongelofelijk EK kent tot nu toe. Kortom, het belooft een zware wedstrijd te worden voor het Nederlands Elftal. Roemenië is zeker niet te onderschatten.
 

Afbeelding met kaart

Automatisch gegenereerde beschrijving