Ook studenten Ma hadden last van pinstoring

DoorLindsay Le

17 mei 2024 , ,

Er was donderdagavond een landelijke pinstoring. Het probleem heeft enkele uren geduurd in de winkels zoals de supermarkten Albert Heijn en Jumbo. De storing begon in de avond rond 18 uur. Om 21:45 was de storing weer weg.  

Volgens veel betaalverenigingen in Nederland zorgde de storing voor veel problemen. Met zo’n 30 tot 40 procent van de pintransacties in de winkels. De storing speelde in het netwerk tussen transactieverwerkers en de banken. Wat de oorzaak precies was is nog onbekend.

Supermarkt

Studenten van het MediaCollege Amsterdam hebben ook mee te maken gehad.  Ceasar (student Mediaredactiemedewerker) werkt in de supermarkt. “Ik had daar erg veel last van de storing. Daarom moest ik het werk van mijn leidinggevende overnemen, zodat zij tegen klanten kon zeggen dat ze alleen met contant geld konden betalen.”

Angel (Game Artist) komt uit de Bijlmer en vertelt dat hij het opgelost heeft door met contant geld te betalen. Dat heeft hij gelukkig altijd bij zich. “Want ik ben nooit broke”. Volendammer Mart Schilder (Audiovisueel) hoefde zich niet druk te maken over contant geld, want in zijn dorp deed de pin het wel.

Euro money: closeup of banknotes and coins