Oud-‘minister Gehandicaptenzaken’ Rick Brink onverwachts overleden

CDA-fractievoorzitter in de Provinciale Staten van Overijssel Rick Brink (38) is onverwachts overleden, schrijft de NOS. Brink kreeg in 2019 landelijke bekendheid als officieuze minister van Gehandicaptenzaken, die taak heeft hij tot 2021 uitgevoerd.

Op het Mediacollege

Op vrijdag 19 april is Rick Brink tijdens de Mental Health Week nog langs geweest op het Mediacollege voor een interview over zijn leven met een beperking en de mental health aspecten daarvan. Steven heeft hem die dag geïnterviewd, hij en zijn klasgenoten zijn geraakt door zijn overlijden.

Steven vertelt dat hij het overlijden niet had verwacht, aangezien Rick een hele vrolijke en levendige man was. Hij wenst zijn familie veel sterkte toe. Voor meer informatie over zijn bezoek, klik hier.

Een paar uur voor zijn overlijden was hij nog aanwezig bij de molen Oelemölle in Hardenberg. Daar was hij bij de opening van een camerasysteem, waarmee mensen met een beperking vanaf de grond kunnen zien hoe de molen werkt.

CDA-leider Bontenbal zegt dat zijn partij verslagen is door het overlijden. “Rick was geliefd in onze partij. Onvermoeibaar zette hij zich in voor het CDA, ook in moeilijke tijden. Zijn andere grote missie was om mensen met een beperking volwaardig deel te laten zijn van de samenleving. “Ricks optimisme en enthousiasme was echt aanstekelijk.” Ook BBB-leider en provinciegenoot Van der Plas reageert op X: “Je hebt gigantisch veel betekend en was een inspiratie voor veel mensen en gehandicapten in het bijzonder.”

Mooiste uitspraken

Om Rick in het zonnetje te zetten hebben wij een paar van zijn mooiste quotes uit ons interview voor jullie uitgezocht:

Rick zijn advies aan mensen met een beperking: “Blijf dingen doen waar je goed in bent.”

“Vaak worden mensen met een beperking onderschat in waartoe ze allemaal in staat zijn en worden ze snel behandeld als minder of incapabel. Rick Brink laat zich niet tegenhouden door zijn beperking. “Laat je leven niet leiden door je beperking, dan kun je jezelf beter en sneller accepteren!”

Afbeelding van CDA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *