Laat je leven niet leiden door een beperking!

DoorNienke Gorter

19 april 2024

Vrijdag was de enige echte Rick Brink op het Mediacollege Amsterdam voor de Mental Health week! Rick Brink was tot 2021 de officieuze minister van Gehandicaptenzaken. Zijn advies aan mensen met een beperking: “Blijf dingen doen waar je goed in bent.”

Brink ging daarna werken voor omroep KRO-NCRV als ‘adviseur inclusie’. Rick Brink is nu ook weer een kandidaat-lijsttrekker voor de politieke partij het CDA nadat hij ook al in 2014 op de lijsten stond als raadslid.

Hij vertelde in een interview dat eerder vandaag met hem is gehouden dat hij ook vroeger een mbo-opleiding bedrijfsadministratie heeft gedaan. “Ik heb helemaal niks gedaan op mijn opleiding, en alsnog in 1 keer geslaagd!”. Daarna is hij naar een hbo-opleiding gegaan om bedrijfskunde te studeren.

Incapabel

Ook is deze talentvolle man een fanatieke fan van de populaire band Coldplay, hij gaat alsnog vaak naar concerten en is vroeger ook nog eens vrijwilliger geweest bij een voetbalclub in Hardenberg.

Vaak worden mensen met een beperking onderschat in waartoe ze allemaal in staat zijn en worden ze snel behandeld als minder of incapabel. Rick Brink laat zich niet leiden door zijn beperking. “Blijf dingen doen waar jij zelf goed. Dan kun je je beperking beter accepteren!”

foto van CDA