Het einde van de Mental Health Week

Maandag 15 april begon de Mental health week van 2024. Verschillende klassen hebben elke dag van 10:00 tot 14:00 live radio gemaakt op salto1, en er zijn veel verschillende gasten langsgekomen om hun verhaal te doen.

Dirk is verantwoordelijk voor de radio, en heeft de hele week er aandachtig bij gestaan om ervoor te zorgen dat alles goed verliep. Hij kon ook niets anders dan vertellen over hoe trots hij was op zijn studenten. “Het zijn de studenten van redactie jaar een, die aan het begin van de periode niet wisten hoe ze het radiostation moesten bedienen en nu in de aula staan. Daarnaast maakten de studenten ook tijdens de les een half uurtje radio en nu een hele show van twee uur. Dus ik ben supertevreden.”

Mooie gasten

“We hebben heel veel mooie gasten gehad, met wie we ook mooie gesprekken hebben gehad. Het was heel gaaf dat bijna alle zorg medewerkers van het mediacollege te gast zijn geweest. Het zijn natuurlijk belangrijke mensen voor het Media College.” Maar hun waren niet als enige te gast geweest deze week. Diva Brons van spuiten en slikken kwam haar verhaal vertellen. Donderdag was Sara Alaoui te gast vanwege haar stichting Together We Rise waarin ze mensen bewust wil maken naar seksueel geweld. En maandag was Demi Potemans bij de radio als miss diversity en vertelde ze ook over haar eetstoornis.

Taboe op de Mental Health

Karen Versteege opleidingsmanager had ook wat te zeggen over de Mental Health Week. ” Er zit een taboe op de mental health en we willen dat mensen wel durven te zeggen wat er aan de hand is. Het kan soms tijdelijk zijn, maar sommige mensen hebben hun levenlang last van hun mentale health problematiek. Dus we moeten het er toch over hebben. Waarom niet?”

Hoogtepunten van de week

“Er moet gepraat worden door jongeren wat hun dwarszit.” Dat vindt ze toch wel belangrijk. Ook vertelde zowel Dirk als Karen over hun hoogtepunten van de week. Karen keek vooral op naar de gasten die geweest waren zoals Gemma Plum die kwam vertellen over haar Graphic novel. Het was een persoonlijk hoogtepunt omdat de Graphic Novel ging over haar neef Marc Evers. Dirk zijn hoogtepunt was hoe erg zijn studenten gegroeid waren. Hij was er trots op hoe de gehele week alle groepen eigenlijk hun eigen uitzending draaien.

Wat Dirk nu gaat doen, nu alles afgerond is? Lekker slapen vanavond! “Ben wel een beetje moe inderdaad. Het was intens met name de voorbereidingen, alle gasten regelen en alles voor elkaar te krijgen. Ik voel de hele week een klein beetje spanning of het wel allemaal goed ging komen. Dus dat heb ik wel, maar voor het algemeen ben ik tevreden en ga dus vanavond lekker op de bank zitten.”

Gemaakt door Cas Roode en Joan Baas