Oudste man ter wereld is overleden

Het nieuws zegt dat de oudste man ter wereld is op dinsdag 2 april 2024 overleden. Juan Vicente Pérez Mora de Venezolaan is uiteindelijk 114 jaar geworden. Recordverzamelaar Guinness World Records verklaarde hem op 4 februari 2022 als de oudste man ter wereld.

Juan Vicente Pérez Mora was vader van een gezin van elf kinderen en hij had gedurende van zijn opname in het recordboek 41 kleinkinderen, 18 achterkleinkinderen en 12 achterachterkleinkinderen. Zelf kwam hij al uit een erg groot gezin als negende van tien kinderen.

Het leven van Juan

Vanaf zijn vijfde werkte Juan al op het land in de staat Tachira ( in het Andes-gebergte ) waarbij hij hielp met de suikerriet- en koffieoogst. Uiteindelijk werd hij politiechef waarbij hij verantwoordelijk was voor het oplossen van land- en familiegeschillen. Tegelijkertijd werkte hij op het land als boer.
Hij had zijn geheim vertelt voor een lang leven en dat was “ hard werken, rusten tijdens vakanties, vroeg naar bed gaan en elke dag een glas Aguardiente te drinken (alcoholische drank met 40 tot 45 procent alcohol, red.) “

Toch is het een raadsel wie nou echt de oudste man ter wereld is. Volgens het Vlaamse nieuwsplatform VRT NWS is de Japanner Jiroemon Kimura de recordhouder bij de mannen. Hij stierf in 2013 en werd 116 jaar oud. De oudste levende man nu is de Japanner Gisaburō Sonobe (112).

Oudste persoon ter wereld

Misschien vormen vrouwen het sterkste geslacht. Want de oudste persoon ter wereld een vrouw genaamd Jeanne Calment uit Frankrijk. Zij is overleden in 1997 en is uit eindelijk 122 jaar en 164 dagen geworden. Er waren wel wat twijfels over dat ze 122 jaar is geworden dat zeiden de Russische onderzoekers. Toch is nu echt bewezen dat ze de oudste persoon ter wereld is.