“Met mijn SLB’er stress aangepakt”

DoorJip Schippers

20 juni 2024

Op het Mediacollege spelen studieloopbaanbegeleiders (SLB’ers) een cruciale rol bij het ondersteunen en begeleiden van studenten tijdens hun studie. Maar wat doen deze begeleiders precies en waarom zijn ze zo belangrijk? In dit artikel leggen we uit wat SLB’ers doen en waarom ze onmisbaar zijn op het Mediacollege.

Studieloopbaanbegeleiders op het Mediacollege helpen studenten op verschillende manieren:

Studieplanning en Advies: SLB’ers helpen studenten bij het maken van een effectief studieplan. Ze geven advies over welke vakken studenten het beste kunnen kiezen en hoe ze hun tijd het beste kunnen indelen. Dit zorgt ervoor dat studenten hun studie zo goed mogelijk kunnen voltooien. Op het Mediacollege, waar creativiteit en deadlines hand in hand gaan, is dit extra belangrijk.

Persoonlijke Ondersteuning: Naast studiegerelateerde zaken, bieden SLB’ers ook ondersteuning op persoonlijk vlak. Ze zijn er om te praten als een student zich bijvoorbeeld gestrest voelt of moeite heeft met de balans tussen studie en privéleven. Voor studenten op het Mediacollege, die vaak te maken hebben met intensieve projecten, is deze ondersteuning van groot belang.

Carrièrebegeleiding: SLB’ers helpen studenten om na te denken over hun toekomst. Ze geven advies over stages, solliciteren en welke stappen ze kunnen nemen om hun droomcarrière te bereiken. In de media- en creatieve sector is netwerkopbouw en praktische ervaring essentieel, en SLB’ers helpen studenten hierbij.

Ervaringen van studenten

Veel studenten op het Mediacollege hebben positieve ervaringen met hun studieloopbaanbegeleider.

Een eerstejaarsstudent Mediaredactiemedewerker, voegt daaraan toe: “Door de gesprekken met mijn SLB’er heb ik geleerd hoe ik beter kan plannen en met stress kan omgaan. Dit heeft me niet alleen geholpen met mijn studie, maar ook in mijn dagelijks leven”.

Studieloopbaanbegeleiders spelen een onmisbare rol op het Mediacollege. Ze helpen studenten om hun studie succesvol af te ronden en zich persoonlijk te ontwikkelen. Dankzij hun begeleiding kunnen studenten het beste uit zichzelf halen en goed voorbereid de toekomst tegemoet gaan. Op een school waar creativiteit en professionaliteit hand in hand gaan, zijn SLB’ers de steunpilaren die studenten nodig hebben om te slagen.