Recap open dag

DoorRoos de Jongh

19 januari 2024

Gisteren was de open dag en wat was het gezellig! Alle opleidingen waren aanwezig en hebben verteld over hun studie. Podia, green screens, de Sociale Media, bands, camera’s, radio dj’s en de rookmachines waren aanwezig.

Alle veertien opleidingen waren er om te vertellen wat hun opleiding inhoudt. De open dag was goed voorbereidt en je moest je aanmelden via onze website.

Na aanmelding kregen de middelbare scholieren een online-ticket die je bij de ingang moest scannen. En er waren tijdsloten waaruit je moest kiezen. In totaal zijn er drie open dagen. De eerste was op 15 november 2023, de tweede op 18 januari 2024 (gisteren) en de derde is op 13 maart 2024. Deze dagen duren van 15:00 tot 21:00 uur. Een paar lange uren om onze leuke Mediacollege te bewonderen.

Hoe ging het?

Per opleiding waren er een paar studenten aanwezig om te vertellen over hun gekozen opleiding. Hierdoor krijgt de middelbare scholier meer inzicht in wat er gebeurd op de studie waar hij/zij geïnteresseerd in is. Ook waren er studenten die gingen presenteren (heel erg leuk gedaan) over wat er in hun 2/3/4 jarige opleiding allemaal gebeurd. In de kantine was er ook een aanmeldingsplek, waar de middelbare scholieren zich konden inschrijven. Deze plek zag er druk uit (Jeej). Ook waren er studenten aanwezig die helemaal niet gingen vertellen over hun opleiding, maar gewoon waren voor de gezelligheid. En nou en of dat het gezellig was.

Wat was er?

Vanaf 15:00 uur stroomde het vol tot dat we om 21:00 uur de deuren moesten sluiten. Alles was in thema van het Mediacollege en er werd veel uit de kast gehaald door onze studenten. Er werd ter plekke radio gemaakt en werden de middelbare scholieren en onze studenten geïnterviewd. Er is zoals altijd weer een geweldige Aftermovie gemaakt. Deze aftermovie wordt waarschijnlijk volgende maand geplaatst. Ook waren de Sociale Media van Ma erg aanwezig en was er lekker veel gepost. Iedereen die heeft meegeholpen aan en op de open dag, een mega groot applaus want wat was het goed geregeld!