Planets of the Apes toch niet zo populair als verwacht

DoorSteven Vessies

27 mei 2024

De film Kingdom of the Planet of the Apes is nu al een paar weken uit. De vorige delen van de Planet of the Apes reeks viel erg in de smaak. Met de laatste film in de reeks (War for the Planet of the Apes) die maar liefst 710,1 Miljoen euro opbracht, komt het totaal op 1.683,1 Miljard euro. De makers hadden gehoopt op net zo iets bij de nieuwe film, maar het heeft wel minder goed uitgepakt dan gehoopt.

Ondanks dat de Kingdom of the Planet of the Apes nog niet zo veel geld heeft opgebracht gaan de reviews helemaal niet slecht. De film staat al op een 80% op Rotten Tomatoes, door de mensen die dus de film wel hebben gekeken word de film wel goed opgepakt. In de komende weken zal het bedrag dat ze gaan verdienen waarschijnlijk wel groeien. Meer films zijn ook al in de maak dus ze zijn nog lang niet klaar met deze filmreeks, op het moment is het ook nog steeds een van de bekendste en een van de best beoordeelde filmreeks.

De grootste opbrengst van de films komt vanuit de doelgroep 16-25 jaar, de films zijn niet alleen goed qua actie ze hebben ook echt een ongelooflijk goed verhaal, die de jongeren zelfs meepakt. Zelfs in de tijd waarin iedereen op Tiktok en Insta zit waar de filmpjes maar 1 minuut duren, hebben de jongeren nog steeds de aandacht voor lange films zoals The Planet of the Apes.