Ook google gaat AI inzetten

DoorMarijn Middendorp

27 mei 2024 , ,

Tegenwoordig wordt er veel gedaan met AI zoals chatGPT en speechify. Veel studenten gebruiken AI om onder andere hun school opdrachten te maken of stemmen te vervormen. Ook is google van plan om AI in te zetten om ons nog meer te helpen.

Google is niet de enige

Na snapchat begint ook google te werken met AI, snapchat deed dit met een bot waarmee je kon praten en kon die je helpen met je opdrachten of om een virtuele vriend te hebben. Google’s AI wordt gemini genoemd. Gemini wordt onder meer gebruikt in Gmail om mails te doorzoeken en samen te vatten. Het AI hulpje kan ook helpen met het retourneren van een besteld artikelen aan de hand van het ontvangstbewijs.

Lui?

Veel studenten gebruiken AI zo ook Ronald en Steven van de media redactie, zij gebruiken het vooral om snel dingen op te zoeken, of voor schoolopdrachten.