Busstation Amsterdam deze week nog dicht: 9 alternatieve routes

DoorYvette Verkerk

22 mei 2024

Het is deze twee weken drukker op station Amsterdam Sloterdijk. Als student ben je afhankelijk van het openbaar vervoer, maar wat als ze het busstation afsluiten?  Van 11 tot 25 mei is het busstation op Amsterdam Centraal aan de IJzijde afgesloten vanwege werkzaamheden. Hoe kom je nu op school als de bus niet rijdt? En kun je eigenlijk wel lopen vanaf Amsterdam Centraal?

Amsterdam Sloterdijk

De makkelijkste route is overstappen op Amsterdam Centraal naar de trein. Hier pak je de eerstvolgende trein die stopt op station Sloterdijk. Op Sloterdijk heb je drie manieren om naar school te gaan: je kunt met buslijn 22, dit is de bus die je gewend bent van en naar Amsterdam Centraal. Je kunt ook met de metro en een stukje lopen: dit is metro 50 of 51 richting Isolatorweg. Je stapt uit op het metrostation Isolatorweg en loopt dan ongeveer 15 minuten naar school. Ben je in een sportieve bui? Dan kun je altijd nog lopen naar school vanaf station Amsterdam Sloterdijk: dit is 25 minuten lopen. Je kunt ook een OV-fiets pakken en naar school fietsen.

Amsterdam Centraal

Vanaf station Centraal kun je naar Sloterdijk. In plaats van reizen via station Sloterdijk kun je ook een stukje lopen. Je loopt dan 10 minuten naar de tijdelijke halte de “Prinshendrikkade”. Hier stap je op buslijn 22. Deze bus rijdt in een keer door naar de Contactweg. Je kunt met de metro vanaf Amsterdam Centraal richting Isolatorweg: dit is metro 50 en metro 51. Net als vanaf Station Amsterdam Sloterdijk loop je daarna 15 minuten naar school. Vanaf station Amsterdam Centraal met de metro ben je lang onderweg dan vanaf Station Amsterdam Sloterdijk. Heb je al je rijbewijs kan je een huurscooter pakken en naar school rijden. Wil je op een gezonde manier naar school dan kan je een huurfiets pakken of een OV-fiets. Je kunt ook als je heel erg vroeg bent lopen vanaf station Amsterdam Centraal. Dit is ongeveer 55 minuten lopen, maar je kunt wel op de bus stappen onderweg.