Terugblik op de week van MaPride

Deze week stond het Mediacollege in het teken van Mapride en de Paarse vrijdag. Er werden Blind dates georganiseerd, gasten kwamen langs en podcasts werden gemaakt. De MaPride is op december 2020 voor het eerst georganiseerd.

Karen, de directeur van MaPride is geïnterviewd over waarom Mapride op school is: ‘’Omdat ik werk al heel lang voor MaPride, en ik ontdekte dat toen ik daar mee werkte er heel veel speelt, met name die oudere mensen die bij ons in de shows kwamen, vertelde veel over juist in die tijd op hun 17e en 25ste heel veel gebeurde, coming out, ingewikkeld, gesprekken met je ouders, en ik dacht hiermee moet ik iets meedoen. De paarse vrijdag liep al een paar jaar en toen dacht ik ik ga het uitbreiden naar een hele week aandacht voor de community.’’

De activiteiten op MaPride

Er is radio de hele week, er komen bekende en minder bekende mensen naar de radio. De radio is geopend door Suzanne, de voorzitter van Pride Amsterdam.

Op dinsdag kwam Jan Pieter en Lugt langs, een voorzitter van Pride en Sports die het hadden over de veiligheid in de sportschool en een transman Lugt die een boksschool heeft geopend in Amsterdam-Noord. Karin spreekt ”We hebben Koos van Plateringen gehad, shownieuws presentator van SBS6 en die had de eerste non-alcoholische boot tijdens de pride en omdat hij zelf in de media veel druk voelde, veel drank en drugs gebruik heeft gehad, heeft hij dat heet ‘Een drankje minder’ een instantie die jongeren helpt en ook ouderen die helpt met minder alcohol’’

Voormalig hebben ook de eerste transgender vrouw, Lisa Van Ginneken, in de tweede kamer langsgekomen voor de radio en politicus Sylvana Simons.

Er is radio de hele week, er komen bekende en minder bekende mensen naar de radio. De radio is geopend door Suzanne, de voorzitter van Pride Amsterdam.

Op dinsdag kwam Jan pieter en Lugt langs, een voorzitter van Pride en Sports die het hadden over de veiligheid in de sportschool en een transman Lugt die een boksschool heeft geopend in Amsterdam-Noord. We hebben Koos van Plateringen gehad, shownieuws presentator van SBS6 en die had de eerste non-alcoholische boot tijdens de pride en omdat hij zelf in de media veel druk voelde, veel drank en drugs gebruik heeft gehad, heeft hij dat heet ‘Een drankje minder’ een instantie die jongeren helpt en ook ouderen die helpt met minder alcohol’

Voormalig hebben ook de eerste transgender vrouw, Lisa Van Ginneken, in de tweede kamer langsgekomen voor de radio en politicus Sylvana Simons.

De outfits van Paarse Vrijdag!