Gids voor last minute ideeën voor Sinterklaas

Het is weer zover: Sint is in het land. In dit artikel lees je wat je op creatieve manier kan doen tijdens het komende feest van de goedheiligman uit Spanje.

Een schoorsteen surprise knutselen

Een creatief idee is bijvoorbeeld een schoorsteen knutselen. Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken als Sinterklaasversiering, zodat de kinderen kunnen spelen, lezen of hun schoenen kunnen aantrekken.

Een schoorsteen maken als verrassing voor de Sinterklaas is ook leuk, want je kunt ook cadeautjes in de open haard verstoppen. Een schoorsteen maken uit twee dozen is ook heel eenvoudig. Lady Lemonade bedacht hoe je de suprise kunt maken. Wat heb je hiervoor nodig?

 • Een grote en een kleine kartonnen doos
 • Scherp mesje
 • Rode verf, o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl
 • Schuursponsje
 • Geel, oranje, rood en zwart papier
 • 1 Keukenrol en 1 wc rol
 • Aluminiumfolie
 • Lichtsnoer, o.a. te koop bij de Hema.nl of Speelgoedpostorder.nl
 • Schaar
 • Lijm(pistool), o.a. te koop Bol.com
 • Voor het knutselen van de schoorsteen versiering; wc rol, led lichtje, gekleurd papier en onze Sinterklaas fotolijst printable.
 1. Je begint met het knutselen van de basis van de schoorsteen. Daarvoor heb je twee kartonnen dozen nodig. Tip: staat er op die van jou een print? Haal de doos dan voorzichtig uit elkaar en plak hem binnenstebuiten weer in elkaar. De binnenkant van een doos is namelijk meestal wel effen bruin.
 2. Knip of snijd met een scherp mes een half ronde opening in de grote doos.
 3. Beplak de bodem van de grote doos met zwart papier. Daarna kun je de doos helemaal dichtplakken.
 4. Dan stempel je het baksteen printje op de dozen met rode verf en een schuurspons. Super makkelijk!
 5. Wikkel je wc rol en keukenrol in met aluminiumfolie en plak die bovenop de kleine doos als schoorsteen pijp.
 6. Plak de kleine doos daarna in het midden op de grote doos.
 7. Dan knip je vlammen uit geel, oranje en rood papier. Vouw de onderkant om en plak ze dan in de open haard vast.
 8. Draai het lichtsnoertje om de vlammen, zodat het net lijkt of je vuurtje echt brand.
 9. Nu kun je eventueel ook nog wat extra versiering voor je schoorsteen knutselen. De kaars maak je door een wc rol te omwikkelen met gekleurd papier. In de wc rol stop je wat aluminiumfolie en daar bovenop zet je een led lichtje. En voor het makken van het fotolijstje met Sinterklaas kun je onze printable printen. Die plak je op stevig papier en knip je uit. Plak een brede strook papier aan de achterkant als voetje voor het lijstje en dan kun je hem rechtop neerzetten op je schoorsteenmantel

Een eigen gedicht schrijven

Je kan een persoonlijk gedicht schrijven voor je vrienden of dierbaren. Dit hoeft geen meesterwerk te zijn, maar je kan op papier zetten over hoe je ze waardeert. Maar heb je toch moeite met iets te verzinnen en je hebt iets last minute nodig? Je kan door Sinterklaasgedichtenmaken.nl gedichten laten schrijven, je kan het nog persoonlijker maken door de persoon voor wie je het maakt zijn hobby’s, karakter en woonplaats in te vullen en het creëert een eigen gespecialiseerde brief.

Eerder deed malive.nl onderzoek naar de beste gedichtenhulp online. De beste? Dat bleek de AI van Snapchat.

Goedkoop cadeautje scoren

Weet je nog niet wat je moet halen voor Sinterklaas? Hier heb je tips:

Op de website Cadeau Assistent kan je cadeau’s vinden onder de 5 euro, gebaseerd op welke leeftijd je bent kan je de cadeau kiezen. Als je specifiek naar speelgoed op zoek bent kan je Hetspeelgoedpaleis.com bezoeken voor 1 tot en met 10 euro. Of als je Sinterklaasliedjes wilt zingen kan je op maxiaxi nieuwe microfoon en speakers.