Heb jij al een CJP pas?

DoorShabnam Malekzada

29 november 2023

Wat veel studenten niet weten is dat ze recht hebben op een CJP pas, maar wat houdt dat precies in? En waar kan je het allemaal voor gebruiken? Veel studenten lopen kortingen mis. In dit artikel zal ik je hier alles over vertellen dus lees zeker verder.  

CJP is de afkorting van Cultureel Jongeren Paspoort. Zoals de naam het al een beetje onthuld is het een pas waarmee scholieren gratis korting kunnen krijgen op allerlei acties. De pas is beschikbaar voor mensen onder de 30 jaar. Als je geen scholier of MBO student bent zou je het eerste jaar 10 euro betalen en daarna 17,50 (per jaar). Maar als je een leerling op het Mediacollege bent krijg je de pas dus gratis.  

Met de pas kan je kortingen krijgen op de bioscoop, het theater, festivals en de allerleukste merken. Check de website: cjp.nl met alle interessante uitjes waar je met korting heen kunt gaan. Zoals bijvoorbeeld het Nxt museum in Amsterdam Noord. Nxt is een thuisbasis met nieuwe mediakunst, hier kan je artistieke expressie zien samensmelten. De normale prijs voor een bezoekje aan dit museum zou je 24,75 kosten, maar met de CJP pas is dit nog maar 16,50! Een korting die je dus lekker mee kan nemen. Filmliefhebbers opgelet! Je kan namelijk maandag, dinsdag, woensdag én donderdag voor maar 6,50 naar de film in bijvoorbeeld Alkmaar, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem etc. Of je nou heel erg van films houdt of maar heel af en toe een film kijkt, kortingen zijn altijd mooi meegenomen.  

Maar hoe activeer je nou je CJP kaart? Je moet als eerste naar outlook en je schoolmail in. Vervolgens vul je in de zoekbalk “CJP” in. Als het goed is heb je een mailtje van ze ontvangen waarin ze je uitnodigen om je CJP te activeren. Je kan ook altijd nog naar de website van CJP en een account aanmaken. Geniet van alle mooie kortingen!