Winterse uitjes tijdens de feestdagen

DoorEva Louise Spits

1 december 2023

Het is de eerste dag van december en de feestdagen komen eraan. De meeste mensen hebben tradities rond kerst of andere feestdagen in december, maar na een paar jaar is dat misschien niet meer zo spannend. Er zijn vele activiteiten om de magie en spanning terug te brengen in de feestdagen.

Amsterdam Ice bar

Als je het koude weer nog niet koud genoeg vindt dan kan je langs bij de ice bar in Amsterdam. Een bar compleet gemaakt van ijs zelfs de muren en de bar. De sfeer is net alsof je op de Noordpool staat. Je kunt genieten van meerdere cocktails en frisdranken in glazen van ijs. Met de entreeprijs van 24,50 krijg je er 3 drankjes naar keuze. En natuurlijk een warme jas en handschoenen.

Winterkasteel Muiderslot

Een leuke ervaring is om Kasteel Muiderslot te bezoeken tijdens de koudere dagen. Je kan dan een kijkje nemen hoe het kasteel leven er vroeger uitzag tijdens de wintertijd. Het kasteel is mooi versierd met kaarsen en er worden tijdens de rondleidingen oude kerstverhalen verteld. Je kan genieten van warme chocolademelk en erwtensoep. Tijdens de kerstdagen kan je genieten van een 5 gangen diner die wordt georganiseerd in het pop up restaurant de Maaltuin. Om naar kasteel Muilderslot te reizen kan je makkelijk vanuit Amsterdam centraal reizen met de metro, bus lijn 320 en de sprinter richting Amersfoort Vathorst. De wintereditie van het Muilderslot is van 16 december 2023 tot 25 februari 2024.

Amsterdam Light Festival

Het Amsterdam Light Festival is zeker een aanrader. De grachten worden decoreert door kunstwerken van licht. Je kan met een bootje door de grachten varen en de je ogen laten betoveren door de glimmende kunstwerken die door Amsterdam heen hangen. Of je kunt de speciale route belopen met vrienden en familie. Dit jaar is het thema ‘LOADING…‘ , een expositie over het effect van technologie en kunstmatige intelligentie. Je kunt het licht festival bezoeken vanaf 30 november 2023 tot 21 januari 2024. Voor meer informatie en tickets kun je een bezoekje doen aan de website.

Kerstmarkt in Keulen

Een extravagant uitje tijdens de feestdagen is naar de kerstmarkt in Keulen. Keulen wordt omgetoverd naar een kerstparadijs door 5 pleinen te bedekken met rode kraampjes. Je kan de leukste kerstspullen halen en van heerlijke Duitse kerst lekkernijen genieten, natuurlijk ook Glühwein. Met je studenten OV kan je als je vanaf Amsterdam centraal reist voor slechts 46,20 heen en terug naar Keulen. Je kan genieten van een dagje of verwen jezelf met een weekendje in Duitsland.