Zijn we ready voor MaPride?

DoorMadelief van Duijn

1 december 2023

De week waar Mediacollege Amsterdam om bekent staat gaat weer beginnen: de MaPride-week gaat 4 december van start en eindigt 8 december op Paarse Vrijdag dit jaar. De opbouw van de radiostudio in de aula is vandaag van start gegaan.

Studenten van de opleiding Mediaredactiemedewerker hebben weer hun best gedaan om gasten te regelen, shows te maken en de leukste muziek te vinden. Maar er komen zoveel verschillende gasten wie zijn het nou allemaal. daarom is het voor jullie allemaal op een rijtje gezet.

Wie zijn de gasten?

Op maandag gaan we van start met twee gasten, Suzanne van der Laart en Remzi Şen. Suzanne is de voorzitter van Amsterdam Pride en Remzi heeft de online krant de Regulist die opkomt voor queer jongeren.

Artikel gaat verder onder de video.

Impressie van MaPride 2022 op Mediacollege Amsterdam.

Dinsdag komt de voorzitter van Pride and Sports en Jay Mulder, een transman die een boksschool is begonnen, en er komen podcastmakers die praten over queer boeken en films. Woensdag tot vrijdag komen een lid van Groendlinks-PVDA, dragqueens en Mister Gay Europe.

Leuke activiteiten

Ja Ja, de blind dates komen weer terug. Dinsdag in de grote pauze zetten we twee singles geblinddoekt voor elkaar neer en vragen we de dingen die zij leuk vinden en hun droom dates, waar kunnen we je voor wakker maken, en waar echt niet voor. Het is natuurlijk Pride-week dus iedereen mag zich aan melden, dat kan nog tot maandag 4 december.

En de hele week is er het Vragenspel Liefde en Lust: jouw vraag, onze missie! Hierbij kan je de hele week vragen in de vragenpot doen, van liefdes vragen tot uit de kast komen dilemma’s. En de redactie zoekt met de radioploeg een oplossing of hebben er een verhaal over.

De studenten doen er alles aan om dit jaar weer een gezellige grappige en natuurlijk accepterende week er van te maken, met spellen, interviews en muziek. Dus hou jezelf op te hoogte via onze socials, en natuurlijk de radio.