Gedichtenstress? Wij hebben de ideale oplossing

DoorNoa Schilder

21 november 2023

Het is november, de feestdagen staan weer om de hoek. Dit betekent dat het weer tijd is voor lootjes trekken met familie, cadeautjespellen met vrienden en surprises met collega’s. Hier horen natuurlijk ook gedichten bij.

De meeste mensen krijgen het al benauwd als ze eraan denken, maar dat hoeft gelukkig niet meer! Samen met Nederlands-docent Peter Kleijn hebben wij de beste online gedichten generator gevonden om jou een hoop stress te besparen.

De test

Voor deze test hebben we een aantal dingen aangehouden: voor wie is het gedicht, hoe oud is diegene, wat voor cadeautje krijgt diegene en hoeveel woorden moet het gedicht minimaal hebben. We hebben hiervoor drie generatoren gebruikt. Chat Open AI, Snapchat AI en sinterklaasgedichtenmaken.nl. We hebben meneer Kleijn gevraagd om zijn mening te geven over de gedichten. Hij heeft beoordeeld op onder andere zinsopbouw, relevantie en lengte van de gedichten.

De uitslag

Als beste uit de test is gekomen: Chat Open AI. Deze generator maakt de leukste rijmpjes en was zeer verassend. Wel waren de zinnen aan de lange kant, maar zolang het leuk blijft om te lezen is dat natuurlijk geen probleem, aldus Peter. Lees hier het gedicht.

Op de tweede plaats is geëindigd: Snapchat AI. Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar zelfs door Snapchat kun je een ontzettend leuk gedicht laten maken. Typ je eisen in bij AI en het regelt het voor je. Peter vond het gedicht grappig, leuk en zelfs een beetje klef. Lees hier het gedicht.

Als laatste is sinterklaasgedichtenmaken.nl geëindigd. Deze kun je beter niet gebruiken volgens meneer Kleijn. “Een beetje lang, veel gerijmel en een negatief einde.” Wel kwamen er wat actuele onderwerpen aan bod, dus dat is een pluspuntje. Lees hier het gedicht.

Zeeën van tijd besteden aan een gedicht is dus verleden tijd. Met behulp van deze generatoren heb jij het beste gedicht van iedereen!