ADE 2023: wat mag je niet missen?

DoorKaylee Sambo

17 oktober 2023 , , , ,

De 28e editie van het ADE staat voor de deur. Van 18 t/m 22 oktober kun je dagelijks genieten van muziek en conferenties. Het Amsterdam Dance Event is een muziekconferentie, festival en een ontmoetingspunt voor de creatieve industrie. In het bijzonder gericht op elektronische muziek. Sinds 1996 wordt het ADE jaarlijks georganiseerd waar veel mensen vanuit het binnen- en buitenland op af komen. Sterker nog, in 2022 kwamen er maar liefst 450.000 bezoekers!

Het ADE is een gigantische organisatie. Het is daarom niet gek om te denken waar je moet beginnen als je nog nooit naar zo’n evenement bent geweest. Gelukkig heb ik daar een oplossing voor: Wat mag je niet missen tijdens het ADE? Wij kozen op woensdag, zaterdag en zondag twee muziek-, cultuur- en een willekeurig evenement die jullie niet willen missen.

Woensdag 18 oktober

Om ADE te overleven is het belangrijk om met een rustige mind te beginnen. Daarom kun je op woensdag 18 oktober van 11:00 tot 12:00 uur ochtend yoga volgen door Lolo Batten. Dit kun je volgen bij Kanaal 40. Tijdens dit uur verbind je jouw lichaam en geest op harmonieuze wijze om zo voldoende energie op te wekken voor de week.

Wanneer je volledig tot jezelf bent gekomen, kun je door naar ‘Building a trusted brand’. Tijdens dit evenement wordt er besproken hoe je jouw label op de juiste manier in markt zet. Dat is niet alles, ook wordt er besproken hoe je de identiteit en integriteit van jouw label kan behouden. Building a trusted brand is van 14:45 tot 15:30 uur te volgen in de Zuilenzaal van Felix Merits.

Vorig week was ADE ook op Mediacollege Amsterdam – dit is de video en ons verslag

’s Avonds kun je ervoor kiezen om naar ‘Bizzey in the club’ te gaan met andere artiesten zoals $hirak en Fokke Simons. Van 22:00 tot 04:00 uur kun je dit evenement bijwonen bij club Olivia. Ben je niet zo van de hiphop scène? Dan kun je Cynthia Spiering aanschouwen bij Awakenings 9X9 Invites. Het event is van 22:00 tot 07:30 uur te beleven bij Gashouder.

Zaterdag 21 oktober

Van 11:00 – 13:00 uur kun jij je bezighouden met netwerken bij de ‘Networking Lounge’. Hier worden professionals in contact gebracht met gelijkgestemde experts, potentiële samenwerkingspartners en nog veel meer. Ideaal als jij zelf een bedrijf hebt en in met jouw bedrijf in de muziekwereld wil werken. De ‘Networking Lounge’ kun je vinden in de concertzaal in het Felix Meritis.

Heb je het even gehad met alle muziek en het sociaal doen? Dan kun je vanaf 16:45 tot 17:15 uur een korte film kijken over rapper en producer Sor. In de film wordt een verhaal vertelt waarin een jonge pianovirtuoos zijn gehoor verliest en daardoor een deel van zijn identiteit.

Techno/EDM/Hardstyle liefhebbers opgelet: van 21:00 – 06:00 uur kun jij genieten van AMF. Grote artiesten zoals Armin van Buuren, Charlotte de Witte en Purple Disco Machine treden op in het Johan Cruiff ArenA. Dit wil je echt niet missen. Let op: tickets zijn boven de honderd euro. Vind je dat toch iets te veel geld? Dan kun je ook genieten van Lucas & Steve and friends. Dit evenement kun je meemaken in de Escape Club van 23:00 – 06:00 uur.

Zondag 22 oktober

Tot slot zijn we aangekomen bij het einde van de week. Brak en onzeker word je wakker en durf je niet te kijken in je portemonnee. Zelfs daar is een oplossing voor.

Inch by inch wake up breakfast bij Vrij Paleis. Hier vind je een kleine pop-upwinkel waar je terecht kan voor een kopje koffie of zelfs een slaapmuts met de juiste muzikale begeleiding.

Van 12:00 tot 23:00 uur kun je de hele dag uitbrakken bij de ADE Hangover. Dit vindt plaats op de NDSM-Werf. Hier kun je wat eten bij kraampjes, lopen langs de markt maar als je stiekem nog door wilt dansen, kan dat nog steeds tijdens dit evenement.

De basis staat… hoe naar huis?

Al met al is het ADE de perfecte week om met elkaar los te gaan, te genieten van elektrische muziek en om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Geloof het of niet. Echter is het van belang dat we tijdens deze gezellige dagen goed op elkaar moeten letten en voor elkaars welzijn te zorgen. Mocht je tips willen om ervoor te zorgen dat jij en je vrienden zelfs na het feesten een zorgeloze ochtend tegemoet komen, lees dan dit artikel. Geniet ze en vergeet niet: samen uit, samen thuis!