ADE op het Mediacollege

DoorAurora Hollenberg

11 oktober 2023

5 dagen en nachten lang ademt Amsterdam elektronische muziek, en daarom is het op het Mediacollege op woensdag 11 oktober om 12.30 ook feest: De kick-off van het Mediacollege ADE. 

Een groot project waarin de studenten van de opleiding PET (podium- en evenemententechnicus) samenwerken aan het bouwen van een podium en het organiseren van een écht ADE feest, onder toeziend oog van docent Ard Boot.

De muziekgenres tijdens Mediacollege ADE

ADE, voluit: Amsterdam Dance Event, is de meest vooraanstaande, invloedrijke en leerzame bijeenkomst voor elektronische muziek en haar industrie. ADE biedt een sterke basis voor elektronische muziekprofessionals, maar ook voor opkomende artiesten. Het evenement trekt in totaal meer dan 1.000 evenementen op bijna 200 locaties.

De PET-studenten krijgen les over alles wat met ADE te maken heeft: Hoe bouw je een podium? Wat is het beste licht voor een feestje zoals dit? Wat is House? Wat is EDM?

Deze lessen bevallen de meeste studenten erg goed, al zijn er aantal die het snel oppakken en de (gast)lessen lichtelijk lang vinden duren: “Het is heel leerzaam en superleuk, maar dit is al mijn werk dus ik weet er best wel veel van af waardoor ik soms een beetje uit mijn neus zit te eten.”

Maar ondanks dat blijft het ADE een leuke en leerzame ervaring voor de studenten, waar ze stuk voor stuk erg enthousiast over zijn. De zenuwen slaan natuurlijk ook toe nu de kickoff steeds dichterbij komt, maar zowel de studenten als docenten hebben er alle vertrouwen in dat het een geslaagd feest zal gaan worden.

Deze editie Mediacollege ADE is een pilot, wat betekent dat het niet zeker is of dit komende jaren ook herhaald zal gaan worden, omdat het nog niet zeker is hoe goed het bevalt binnen de school. Maar, de studenten die hier aan mee gewerkt hebben zijn zelf erg enthousiast over het jaarlijks doorzetten van dit project: “Ik vind het erg leuk, het is ook een manier voor studenten om te kijken hoe dit in de echte wereld gaat.”

Poster ADE op Mediacollege

Om 12.30 start het feest in een studiolokaal wat compleet is omgebouwd tot een echte ADE feestzaal, met licht, geluid en een live DJ.
De ADE kick-off belooft een groot en geslaagd feest te worden!

Meer weten over ADE? https://www.amsterdam-dance-event.nl/en/