Mediacollege langs bij IVKO

DoorTamar de Groot

10 oktober 2023

Dinsdag ochtend was het mediacollege uitgenodigd bij middelbare school IVKO in Amsterdam. Oud-leerlingen van het IVKO die nu op het mediacollege zitten gingen mee om te speeddaten met de leerlingen in het 4e jaar.

Het mediacollege werd met open handen ontvangen bij het IVKO. Om 10:45 uur trap Marianne Bakker (Docent van Mediacollege) het af met een PowerPoint waarin ze uitlegde wat onze school precies inhoudt en hoe het in elkaar zit. Ze liet een paar filmpjes zien van werk wat studenten hebben gemaakt en legt uit dat een event of gebeurtenis niet zomaar kan voorkomen en dat er veel werk achter de schermen zit. Marianne rondde de presentatie af met informatie geven over de open dagen van onze school. Meer informatie over de open dagen kan je hier vinden.

Toen was het tijd voor de oud-leerlingen om te gaan speeddaten met de leerlingen van het IVKO. Deze leerlingen waren van allemaal verschillende opleidingen gevraagd om te vertellen waarom ze voor het Mediacollege hebben gekozen en wat voor werk ze allemaal hebben gemaakt. Zoals Lucie van der Hulst die de opleiding Mediaredactiemedewerker doet en liet zien dat ze vorig jaar haar eigen magazine had gemaakt. ‘Ik vind het heel leuk om weer terug te zijn, maar wel raar om het nu op een andere manier te ervaren nu dat ik op een andere school zit’ zei Lucie.

De leerlingen van het IVKO zitten in hun laatste jaar van de middelbare en moeten na de examens een keuze gaan maken wat ze voor opleiding willen doen. Zo zeiden leerlingen Juno Luttikhuis en Vena-Lee Saunders dat ze het erg leerzaam vonden dat wij langs kwamen en dat ze het leuk vonden om te horen over de verschillende opleidingen van de studenten.

Wil je meer weten over het aanmelden bij ons en wil je meer te weten komen over de verschillende opleidingen? Klik dan hier.