Oogappels wint Gouden Televizier-Ring

Gisteravond werd er bekend dat Oogappels de Gouden Televizier-Ring heeft gewonnen. De dramaserie won met 39 procent van de stemmen, daarmee haalden ze B&B vol liefde en de OranjeZomer in. Maar is de serie ook zo populair bij studenten op Mediacollege Amsterdam?

“De serie is heel herkenbaar en er komen ook dingen in voor die je zelf kan meemaken.” Volgens een student Mediaproducer is dat de reden dat het zo lekker loopt. Volgens een andere student van dezelfde opleiding heeft Oogappels gewonnen omdat “B&B vol liefde toch wel meer een vrouwen programma is en Oogappels toch meer uniseks.”

Foto: BNNVARA/ Mark de Blok

Interessant

“Het is ook wel een van de interessantere series op de Nederlandse TV dus ik vind het wel terecht dat ze hebben gewonnen. Het trekt zoveel mensen aan omdat het gemaakt is voor elke doelgroep: jong en oud. Er komen ook verschillende onderwerpen in voor, daarom spreekt het zoveel mensen aan.” aldus volgens een student Mediavormgever.

Verhaallijn

Weet je nog niet waar de serie overgaat? In een notendop: we zien een paar gezinnen, sommige samengesteld en sommige niet. Gewoon in alledaagse herkenbare scenario’s. Ouders die zelf kampen met problemen, kinderen die losgeslagen zijn. Elk gezin heeft zijn eigen verhaal.

Zelf hadden de acteurs het niet verwacht “Ja, nee ik dacht echt dit wordt B&B vol liefde en toen hoorde ik Oogappels en dacht ik: hoe dan?” Dat laat Ciraj Amalal (die Max speelt in de serie) weten via de NOS. En zo laat regisseur Will Koopman weten “Ik had het helemaal niet gedacht en ik vind het geweldig. Ik wil de mensen thuis en de fans bedanken voor alle berichten die we altijd van ze krijgen.”