Drukte op Schiphol in aantocht: draag liever geen capuchon trui

DoorMax Bosman

14 oktober 2023

Schiphol verwacht vanaf vandaag t/m 29 oktober – ongeveer 3,3 miljoen passagiers die via de luchthaven reizen. Dat is 25 procent meer dan tijdens de herfstvakantie van 2022. Op drukke dagen vertrekken er meer dan 70.000 passagiers.

Een grote oorzaak is het enorme personeelstekort waar Schiphol mee kampt. Tijdens de vakanties gaan meer mensen reizen en is de drukte dus merkbaar. De luchthaven adviseert om zo min mogelijk kleding aan te doen om de duur van de controle in te korten. Ook is het handig om geen hoge schoenen aan te doen, dit scheelt ook tijd.

De cijfers

Uit onderzoek van Respondenten.nl is gebleken dat 64% van mensen boven de 18 ging naar een ander land in Europa op vakantie gingen. Dit zou betekenen dat dat 1600 studenten van onze school naar een ander land binnen de EU op vakantie gaan. Een goede verklaring voor de drukte dus.

De oplossing

Helaas is er geen oplossing op korte termijn. Steeds meer mensen willen vliegen en Schiphol treft al extra maatregelen en zet meer personeel in tijdens drukke periodes. “Het helpt enorm als reizigers niet te vroeg en ook niet te laat komen, om lange rijen tegen te gaan”, aldus Schiphol. Meer tips nodig? Klik dan hier

Foto van Kelly.

Hoewel er dus veel passagiers verwacht worden, zal naar verwachting de drukte overzichtelijker zijn. In de drukke zomervakantie ging het immers ook goed met extra personeel. Mijn advies: maak je niet te veel zorgen over de drukte en geniet van je vakantie!