Make-uptrends van 2023 die je niet wilt missen

DoorRoos de Jongh

24 september 2023

Als je geïnteresseerd bent in make-up dan is dit wellicht heel erg leuk om te lezen. Ieder jaar verzinnen de make-up goeroes altijd wel nieuwe trends en ook ieder jaar doen vele het na. Hier zijn 5 voorbeelden wat dit jaar mega trends zijn/waren:

Krachtige lippen: De echte runway-look iedereen, kent het wel. Je lippen prachtig kleuren, eerst doormiddel van een lipliner en daarna mooi invullen met een lippenstift of een gloss. Ook worden er dit jaar gedurfde kleuren gebruikt, zoals wat donkere kleuren dan normaal. Wat veel gedaan wordt is om eerst de beginsels dmet een donkere lipliner en dat in te vullen met een lichtere gloss.

Metallics: In het voorjaar van 2023 domineerde metallics de catwalks. Dit noemen we ook wel futuristische beauty. Deze prachtige glitters doen we op het oog en wordt af en toe gebruikt om de highlighter op de junkbeenderen te versterken.

More blush: Tegenwoordig hoef je blush niet meer alleen aan te brengen met alleen poeder, maar is het in meerdere vormen uitgebracht. Je hebt een liquid blush, een stick, een crème en natuurlijk de old school poeder. Het was gebruikelijk dat je het opdeed alleen op de wangen, maar tegenwoordig wordt het opgedaan op de wangen, ogen en de neusbrug. Het zorgt voor leven op de huid en geeft het gelijk een romantische look, perfect om dus op te doen als je op date gaat.

Cateye wing: Dit is een echte TikTok hit en met behulp van verschillende technieken breng je een te gekke wing aan. Deze look wordt veel gedragen tijdens het uitgaan of als je op date gaat met lover. Je kunt dit aanbrengen met eyeliner of een donkere oogschaduw met hulp van een dunne kwast.

Neon: Deze felle kleuren zijn helemaal in en wordt veel gedragen op fashion shows. Het gaat alleen iets verder dan alleen als highlighter aan te brengen. Ze brengen het aan op de wenkbrauwen, als oogschaduw, op de lippen en zelfs als mascara. Het is ieder geval een goede manier om een statement te maken.

Neem vooral even een kijkje op het TikTok account van Jessy Hartel