Het keerpunt van Amanda Bynes

DoorIsabelle Bakker

4 april 2024

Misschien komt deze naam je bekend voor, Amanda Bynes. Zij was in de jaren 90 en begin 2000 en grote televisie ster geweest. Misschien ken je haar wel van de serie ‘The Amanda Show’ of van de musical film ‘Hairspray’. Je zal je verbazen hoeveel impact de filmindustrie heeft gehad op Amanda Bynes.

The Amanda Show
Amanda Bynes was erg jong toen zij werd gescout door de acteur en schrijver van Nickelodeon genaamd Dan Schneider. Hij was gelijk onder de indruk van Amanda Bynes haar talent. En heeft speciaal voor Amanda een eigen show geschreven ‘The Amanda Show’.

Als kind keken we erg onschuldig naar de shows van Dan Schneider. In vele verschillende shows werden vele ‘grappen’ gemaakt met een seksuele lading waar onder ook de ‘The Amanda Show’. Denk maar aan grappen waar bijvoorbeeld voeten vaak onder de aandacht kwamen met een seksuele ondertoon.
Ook scenes waar een Amanda van 13 jaar in een bubbelbad zit in een bikini scenes speelt met volwassen mannelijke acteurs. Waar zelfs Dan Schneider samen in het bubbelbad zat met Amanda Bynes.

Achter de schermen
Volgens andere acteurs die mee werkte aan de shows waar Amanda in speelde, was Amanda vaak opeens weg van de set. Dat is het moment dat Dan Schneider veel tijd spendeerde met Amanda alleen. Ook achter de schermen is er veel beeld materiaal te vinden. Hier zie je hoe ‘close’ Amanda Bynes en Dan Schneider zijn. Ze leggen hun hoofd op elkaar schouders en geven elkaar voor de ‘grap’ nek massages aan elkaar.

Amanda had haar volle vertrouwen op Dan gericht. Als haar thuis situatie slecht ging was ze bij Dan thuis te vinden. De vrouw van Dan Schneider heeft ook vertelt dat in 2002 Amanda op 16 jarige leeftijd bij haar en Dan thuis woonde.

De carrière groei van Amanda
Hoe meer ‘volwassen’ Amanda werd zo werden ook haar shows die Dan Schneider voor haar schreef.
De scenes werden geschreven met meer vreemde situaties met een seksuele lading.
Er kwamen bijvoorbeeld seksueel getinte stoeipartijen en vieze grappen voor in haar shows.
Amanda was enkel nog maar 16 jaar oud.

De vader van Amanda Bynes
Je zou je afvragen of haar vader dit door had? En dat dit gedrag tussen een kind en een volwassene erg vreemd is. Haar vader was erg streng op de carrière van Amanda en liepen hand in hand samen met Dan Schneider. Hij keek niet om naar de mentale gezondheid van hun dochter Amanda. Ze zeiden er helemaal niks van als hij aanwezig was op de set. En legde zijn volle vertrouwen bij Dan neer.

De roddel van Twitter
Fans merkte dat door de jaren heen haar uiterlijk erg veranderde.
Op de twitter van Amanda waren verontrustende Twitter berichten te vinden.
Het is niet vast gesteld of dit werkelijk Amanda Bynes was geweest of net een nep account.
Maar het gaat rond dat Amanda Bynes op 13 jarige leeftijd zwanger zou zijn geworden door Dan Schneider. En dat ze een abortus zou hebben gepleegd.

We hopen niet dat dit het geval zou zijn geweest voor Amanda.
Maar hoe dan ook de filmindustrie heeft veel mentale schade aangericht bij Amanda Bynes.