Kleinere portie, zelfde prijs: onvrede over kantinebeleid

DoorCaesar Hoff

4 april 2024

Koekjes worden kleiner, broodjes kariger belegd: bij veel producten uit de kantine krijg je minder waar voor je geld. De portie blijft hetzelfde, terwijl de prijs niet is gedaald. Wat vinden de mensen van het Mediacollege hiervan? En welke prijs zouden zij de producten geven?

Milan (AV) ik vind het echt belachelijk dat de porties kleiner worden, maar de prijs niet daalt. Het lijkt me eerlijk dat als de porties kleiner worden dat dat dan ook gebeurt met de prijs. Ik zou de prijs van de koekjes vervangen naar ongeveer 1,50 inplaats van 1,80.

Calvin (PET) Ik vindt het echt kut dat het zo duur is. Ze zijn veel kleiner geworden dus ook veel minder waard. Ik zou ze ongeveer 1,30 maken inplaats van de originele prijs. 

Yvette (MR) Ik vind het jammer dat het zo duur wordt, want het word erg verkleind in porties, dus het lijkt me wel zo eerlijk dat de prijs dan ook wordt verlaagd. Ik denk dat ze nu ongeveer 1,75 zijn en ik zou ze denk ik kopen als ze de prijs verlagen naar 1,30.

Anouk (MR) Het maakt me eigenlijk niet heel veel uit, maar ik vind het wel een beetje gekkig dat ze de porties verkleinen maar de prijzen niet lager maken. Ik zal de koekjes in dit geval kopen als ze een prijs zouden hebben van 1,25. Hoger dan dat vind ik ze niet waard, tenzij ze de porties weer groter maken.