Trad Wife wil vrouwen terug achter het aanrecht

Vrouwen moeten weer terug naar het aanrecht, dat is de boodschap van de Trad Wife trend. ”Trad” staat voor traditioneel, en voor vrouwen betekent traditie achter het aanrecht staan en voor de kinderen zorgen.

Vrouwen worden gedwongen om zichzelf in het hokje van ”perfecte moeder” te proppen. Ik neem even als voorbeeld de influencer Nara Smith. Op Instagram heeft ze meer dan 2 miljoen volgers en op TikTok houden maar liefst 5 miljoen mensen haar dagelijks in de gaten. Grote platforms en dus ook veel invloed.

Ze post mini vlogs waarin ze onder andere voor het ontbijt zelf cornflakes maakt voor haar kinderen. De hele dag staat ze in de keuken om te koken of ze is het huis aan het schoonmaken. Ze maakt deel uit van de nieuwe Trad Wife trend die vrouwen aanmoedigt om terug te gaan in de tijd. Een tijd waar vrouwen alleen voor de kinderen en het huishouden kunnen zorgen. De trend brengt de vrouw terug in de onderdanige positie tegenover de man.

Trad Wives kijken neer op vrouwen die hun carrière willen opbouwen en hun kinderen naar de opvang brengen. Volgens hun moet een vrouw thuis blijven voor de kinderen en mag alleen de man een carrière opbouwen. Hoe moet de vrouw zich ontwikkelen in de samenleving als ze gedwongen wordt om een rol aan te nemen waarin ze voor alles en iedereen moet zorgen behalve zichzelf?

Er wordt van de vrouw verwacht dat ze gelukkig en content is door voor het huishouden te zorgen. Maar wees nou eerlijk, wie wordt er gelukkig van mensen serveren en poetsen? De Trad Wife trend maakt het imago van de vrouw kapot.

Of plaats ik de Trad Wife nu in een hokje?