Formule 1: uitstoot of vermaak

DoorThomas de Roo

25 maart 2024

Afgelopen weekend was de Grand Prix van Australië, waar Max Verstappen een keer niet won. En waar Carlos Sainz een geweldige comeback maakte door de race te winnen.

Wat vinden studenten?

Formule 1 staat laatste tijd steeds negatiever in het nieuws. Dat komt omdat de uitstoot van de wagens best groot zijn. Als er een groep is die een mening heeft over uitstoot, dan zijn dat studenten. Een paar studenten op het Mediacollege vindt dat vermaak belangrijker is. Casper Visser zegt ”Ik vind Formule 1 wel leuk. En om alles nou te verbieden wat een beetje CO2 uitstoot dan blijft er helemaal niks meer over”. Over het afgelopen raceweekend hebben studenten ook meningen. ” Ik heb de race zelf niet gekeken, ik wou namelijk mijn slaapritme behouden. Toen ik op sociale media ging kijken had ik er eigenlijk wel spijt van.” zegt Kimberly. Ook Casper had er een mening over” Ik vond zelf dat er wat weinig gebeurde naast het feit dat Max Verstappen uitviel.” een heel andere mening dus.

Wat is er gebeurt?

De Grand Prix van Australië begon in Nederland om 05:00 en in Australië om 15:00. Het leek weer een saaie race te worden. Maar in ronde 3 viel Sainz Verstappen aan en ging aan de leiding van de race. Een ronde later begon de wagen van Max Verstappen te roken. Toen de ronde vorderde werd de rook alleen maar erger totdat de remmen van de Nederlander in brand stonden. En de wagen teruggebracht moest worden naar de pitstraat om de auto uit te laten vallen. Waarna Carlos Sainz in de Ferrari de leiding zonder problemen kon behouden. Tijdens de 17de ronde viel Lewis Hamilton uit met motorproblemen. Daardoor werd er een Virtual Safetycar ingevoerd, zodat de auto van Hamilton veilig weggehaald kon worden. vanaf dat moment gebeurde er niet zoveel meer. Totdat in de laatste ronde de Mercedes van George Russel de baan af Knalde. en in de laatste ronde een Safetycar veroorzaakte. De top 3 zag er als volgt uit

  • P1 Carlos Sainz
  • P2 Charles Leclerc
  • P3 Lando Norris