Wilders wordt geen premier van Nederland 

Geert Wilders, leider van de winnende partij PVV , zal geen premier worden. Dat komt omdat niet alle partijen in de coalitie achter hem staan.  

Vanaf het moment dat de partij PVV had gewonnen, waren er twijfels of Geert Wilders wel premier zou worden. CDA en GroenLinks/PvdA hadden direct laten weten dat zij niet geïnteresseerd waren in samenwerking. Vandaag was het zo ver; informateur Putters vertelde bij zijn presentatie van het eindrapport dat de partijleiders van PVV, VVD, NSC en BBB allemaal niet in het kabinet komen. 

Andere tijden

Dit is niet de eerste keer dat de winnende partijleider geen premier wordt. Ruud Lubbers was in 1982 premier van Nederland, terwijl hij niet de verkiezingen had gewonnen. “Maar dit was een andere tijd. Het premierschap, ook in Europa, is nog veel prominenter en belangrijker geworden. Dit is dus een behoorlijke stap voor Wilders,” vertelt Lambie.  

Meningen

Wat vinden studenten van het Mediacollege er eigenlijk van? Een rondje door de school maakt duidelijk dat de meningen zeer verdeeld zijn. 
 
“Ik vind het terecht want niemand kon met hem samen werken, hij was de reden dat de Tweede Kamer niet goed met elkaar kon samenwerken.”  
Sofie, Mediaredactiemedewerker 

“Ik hou van Geert Wilders, dus ik vind het erg jammer. Ik had hem graag als premier gezien.” 
Rijk, Mediavormgever  

“Ik ben er heel blij mee, want ik vind Geert Wilders helemaal niks. Ik had het heel erg gevonden als hij premier was geworden.” 
Mia, Mediaproducer 

“Ik ben het eens met Geert Wilders. Vol is vol. Dus ik vind het jammer.” 
Brian, Mediavormgever  

Wilders (rechts) was nog nooit zo dicht bij het Torentje
https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/?ref=openverse