Kindersterfte nog nooit zo laag

De kindersterfte is nog nooit zo laag geweest. Unicef heeft onderzoek gedaan en concludeerde dat het aantal kinderen dat sterft voor hun vijfde nog nooit zo erg laag is geweest. In 2022 zijn er 4,9 miljoen kinderen overleden. Dat is dus 30 procent van de Nederlandse bevolking.  Uit een rapport van Unicef geleid door de VN-werkgroep heeft berekend dat de 4,9 miljoen kinderen die sterven alsnog gelijk staan als een sterfgeval per zes Seconden.

Unicef is nu al bezig met deze cijfers sinds het jaar 2000 en het is nu zo dat tot de dag van vandaag dat het kindersterfte is verlaagd met 51 procent.  Het percentage wordt verkleind met de reden omdat, er investeringen worden gedaan voor de gezondheidszorg en de inzet van vroedvrouwen.

Behandelingen

Ook is het zo dat mensen hulp krijgen bij het diagnoseren en ziekte behandelingen bij ziektes zoals, Diarree, Infecties in de luchtwegen en Rabiës. De daling is te zien in ook 3de wereldlanden zoals: ”Malawi, Mongolië, Rwanda, Democratie van Congo”. Hier was te zien dat de sterft van onder 5 jaar zelfs is terug gedrongen met 75 procent!

Baby stapjes

Dat het goed gaat betekent niet gelijk dat we moet stoppen want nog altijd stierven er 4,9 miljoen jongeren/Kinderen omgekomen en de helft was pasgeboren.  2,1 miljoen kinderen tussen de 5 tot de 24 jaar waren omgekomen door de oorzaken die gewoon voorkomen konden worden aan de oorzaak dat er betere toegang tot zorg moest zijn.

Op een wat positiever oog is het wel zo dat rijken landen geld sturen naar wat landen die het wat moeilijker hebben. Voornamelijk wordt het geld gebruikt voor de zorg maar zeker ook voor eten en drinken in arme gebieden van een land.