Half miljoen vergokken van je opa? Dat is een 17-jarige jongen gelukt 

DoorNienke Gorter

15 maart 2024

Een 77-jarige man klaagde een gokbedrijf aan nadat zijn kleinzoon een bedrag van maar liefst een half miljoen euro had vergokt. Het incident heeft de lokale gemeenschap geschokt en roept vragen op over de verantwoordelijkheid van gokbedrijven bij het beschermen van minderjarigen.

Volgens bronnen had de destijds 17-jarige kleinzoon toegang gekregen tot de online goksite van het bedrijf doordat hij het paspoort van zijn vader heeft gebruikt en was hij erin geslaagd om aanzienlijke bedragen te verliezen zonder dat zijn opa ervan wist. De opa beweert dat het bedrijf nalatig is geweest in het verifiëren van de leeftijd van zijn kleinzoon en het nemen van de nodige maatregelen om te voorkomen dat minderjarigen toegang krijgen tot gokdiensten. 

De opa heeft juridische stappen ondernomen en heeft een rechtszaak aangespannen tegen het gokbedrijf, waarbij hij schadevergoeding eist voor het verlies van het geld. Hij hoopt ook dat deze zaak zal leiden tot strengere regelgeving en betere bescherming van minderjarigen in de gokindustrie.

Reactie’s van beide kanten

Bingoal, het gokbedrijf waar het meeste geld door de jongen vergokt is. Schrijft in een reactie dat het bedrijf aangifte heeft gedaan tegen de 17-jarige kleinzoon. Die zou door het paspoort van zijn vader en de bankgegevens van zijn opa te gebruiken identiteitsfraude hebben gepleegd. 
 
De opa was in het begin natuurlijk heel boos op zijn kleinzoon. “Ik dacht: verdomme jongen, waarom doe je dat nou.” Maar inmiddels is er weer goed contact. “Die kinderen zitten in een levensfase waarin ze de gevolgen niet kunnen overzien. En het is wel mijn kleinzoon. We verwerken het nu ieder op onze eigen manier,” vertelde hij in een interview.