Surinaamse politie vind 600 kilo cocaïne in vliegtuig naar Schiphol

Er is 593 kilo cocaïne gevonden in een vliegtuig die vanaf Suriname Airways onderweg was naar Schiphol Amsterdam. De cocaïne zat verstopt in zeventien dozen in een ruimte onder de cockpit van het vliegtuig, meldt de politie.

Vorig jaar werd Nederlandse douane 523 kilo drugs uit Suriname onderschept. In de dozen drugs onder de cockpit van het vliegtuig zat dus meer cocaïne dan wat Nederlandse douaniers in een heel jaar in totaal aantroffen vanuit Suriname Airways. 

Melding

De Technici van Suriname Airways hadden kregen een melding van gekregen en gingen op onderzoek uit. Nadat de cocaïne was gevonden, werd het Bestrijding Internationale Drugs Team ingeschakeld.

Veel geld

Er is veel geld verloren, 600 kilo cocaïne staat gelijk aan 30 miljoen euro. De daders zijn nog niet opgepakt en lopen nog vrij rond. Het vervoeren van drugs via vliegtuigen is een groot probleem. Bij Suriname- Nederland vluchten word vaker drugs gevonden.  Nederland en Suriname hebben aangegeven dat ze drugssmokkel nog meer willen aanpakken dan ze al doen.