“Met een eigen Ma-schoolbus komen we nooit meer te laat”

DoorCaesar Hoff

7 maart 2024

Als MA-studenten weten we allemaal hoe vervelend het was om vanochtend de bus te nemen naar school. De bus was overvol en er was ongelofelijk veel vertraging tijdens de reis. Veel van ons zijn daardoor ook te laat in de les gekomen en niet elke docent kan dat waarderen. Wat is nou een goeie oplossing om toch op tijd in de les zitten ondanks de volle bussen? Wij vroegen een paar studenten naar Ideeën.

Ikenna (MR): “Als we een eigen schoolbus zouden hebben met een docent die voor een extra zakcentje vanuit Amsterdam Sloterdijk naar onze school zou willen rijden zouden we nooit meer te laat komen. Je hebt er geen ov voor nodig maar je MA pasje.

Noah (MR): “Hoe fijn zou het nou zijn als er een tram lijn werd gemaakt die vanaf Sloterdijk naar het mediacollege rijd! Daar passen aardig wat studenten in en er mogen alleen studenten van het mediacollege in. We hebben alleen een docent nodig die de tram zou willen besturen.

Eve: (SD) “er moeten eigen MA fietsen en/of stepjes komen. Er moeten dan wel veel fietsen en stepjes komen, maar ik denk wel dat het een goeie oplossing kan zijn en eventueel nog leuk ook.

Daniel: (PET) “Ik weet niet hoe we het probleem van de volle bussen kunnen oplossen, maar als leraren ons meer zouden gunnen als het gaat om het te laat komen dan zullen we ook minder problemen krijgen met de docenten en leerkracht zelf. Een eventuele oplossing voor het bussen probleem is om misschien een maximum toe te voegen aan het aantal mensen dat de bus in mag.