Betekent succes WK meer jonge mensen op de atletiekbaan?

Dit weekend deed Nederland mee met het WK-Indoor in Glasgow. Femke Bol heeft haar individuele race gewonnen in een nieuw wereldrecord van 49.17. Lieke Klaver pakte het zilver. Het estafetteteam, met Lieke Klaver, Femke Bol, Cathelijn Peeters en Lisanne de Wit won de race ook met goud.

Geschiedenis geschreven door estafetteteam

Voor eerst in de geschiedenis van Nederlands atletiek heeft een vrouwen esfatetteteam gewonnen met goud bij het WK-indoor. Ze hebben een tijd neergezet van 3.25.07. Met deze tijd waren ze de Verenigde Staten en Groot Britannië te snel af en heeft slotloopster Bol het afgemaakt, en daarmee gewonnen.

Aanmeldingen voor atletiek

De atletiekunie heeft geen verdere informatie kunnen delen over of de aanmeldingen voor atletiek zijn gestegen door het succes van de winnaressen want de hele organisatie is nu in Glasgow voor World Athletics Indoor Championships. En dus niet bereikbaar voor de cijfers.

Een gedachte over “Betekent succes WK meer jonge mensen op de atletiekbaan?”

Reacties zijn gesloten.