Nationale Pokémondag!

DoorRebecca Smit

26 februari 2024 ,

Op 27 februari is het nationale Pokémondag. Hierbij komen er Pokémon fans samen om de spellen te spelen en kaarten te ruilen. Hier in Nederland kan je naar Hoorn voor een bijeenkomst, hier kan je de spellen spelen en je kan een loterij winnen. Entree kost vijf euro.

Pokémon is begonnen als een kaartspel, deze werden gespaard en geruild met anderen als je dubbele had. In 1996 is op 27 februari het eerste Pokémon spel gelanceerd, dit was Pokémon Red and Green. Sindsdien is 27 februari de nationale Pokémondag. In 1997 werd er in Japan de eerste Pokémon anime uitgebracht. Een jaar later kwam de anime ook naar Noord-Amerika, hier was de anime erg geliefd. Pokémon werd overal snel bekend, veel jongeren spaarde de kaarten en ruilde ze op het schoolplein. “Ik begon op de basisschool met nul kaarten, ik kreeg er een paar en ruilde. Ik ging van de basisschool af met een boek vol”, zegt Louisah Ranzijn.

Ook Pokémon Go was een trend. Talloze mensen liepen kilometers om via een game Pokémons te vangen. Er waren bepaalde plekken waar er meer Pokémons waren, hier gingen de mensen massaal heen om de meest zeldzame Pokémons te krijgen. Dat gaf best veel overlast, check dit bijvoorbeeld.