Veel boosheid over opmerking Anouk

DoorNouk Schuiling

12 februari 2024 , ,

Door: Nouk Schuiling en Suria Karjonadi

De Insta post van Anouk gaat door heel Nederland viraal. Iedereen heeft hier een mening over, de ene vind dat ze volkomen gelijk heeft en de andere gaat hier compleet tegen in.

Anouk postte: ‘Je pipi er af hakken maakt je geen vrouw maar dit wel, ben ik nu gecanceled’

Anouk neemt woorden niet terug

Ondanks de vele ophef over de post nam de zangeres haar woorden niet terug maar volgde ze met een nieuwe post. “Iedereen die je verliest door feiten uit te spreken is geen verlies maar een richting. Vandaag gaan we verder. Geen haat, alleen liefde voor iedereen.” Wat meer olie op het vuur gooide, want daar kwamen nog meer reacties op.

Vele boze reacties

Veel influencers gaan fel tegen haar in, zoals Nikkie de Jager, Kelly van der Veer, Raven van Dorst. Nikkie postte ”We zijn een minderheid die simpelweg acceptatie wil, laat ons met rust.” Daarna deelde ze nog één woord: ”PERIOD”. Kelly deelde ”Ja mijn piepie werd er afgesneden maar mijn ziel werd bevrijd.” En Raven klapte terug met een wc pot foto van hun poep, ”Iedereen kakt, alleen bij sommigen komt er wat meer stront uit”.

Bloed staat niet gelijk aan vrouw zijn

Waar Anouk niet bij stil heeft gestaan is dat ongesteld zijn niet gelijk staat aan vrouwelijkheid. Want wat de zangeres misschien vergeten is, dat er ook biologische vrouwen zijn die niet bloeden. Denk aan vrouwen in de overgang, die niet vruchtbaar zijn, of door ziekte. Betekent dat dan dat zij geen vrouw zijn? Haar opmerking heeft bij heel veel vrouwen iets los gemaakt, trans of niet. De reden van haar post is nog onduidelijk.