Hbo’s op bezoek!

DoorRebecca Smit

12 februari 2024

Vandaag kon je terecht bij de HBO markt hier op school. Op deze markt konden laatstejaars tussen 10-12 uur terecht om voorlichtingen bij te wonen van verschillende HBO scholen en opleidingen. Deze markt was bij de opleiding Media Vormgeving, hier zaten de docenten van de Hbo’s in een lokaal om een presentatie te geven aan studenten.

Twee studenten gaven hun mening over deze markt en hun plannen voor de toekomst. ”Ik laat het aan het lot over, als ik niet op de opleiding kom waar ik heen wil, ga ik eerst een tussenjaar doen om cursussen te volgen,” zegt een MV student. Zij weet al wel welke richting zij op wil. ”Ik heb net gekeken bij St. Joost, want ik wil graag naar een kunstacademie. Dit vond ik heel interessant om te horen.” Er zijn ook studenten die nog niet weten wat ze precies willen na het Mediacollege. ”Ik twijfel over alle opleidingen die ik net heb gezien, ik heb nog geen duidelijk beeld van wat ik hierna wil doen.” Maar er is zeker interesse. “Mij lijkt eventmanager wel interessant. Ik weet dat als ik een tussenjaar neem dat ik dan geen motivatie meer heb. Dus ik wil wel door.”

Hopelijk hebben de laatstejaars een idee gekregen.