Winnaars 3FM pitch van MaLive Radio bekend

Vandaag is de winnaar van de 3FM pitch bekendgemaakt op de radioredactie van het Mediacollege. Na weken hard gewerkt te hebben zaten de deelnemers vandaag vol spanning te wachten op de uitslag die werd bekendgemaakt door opleidingscoördinator bij de NPO Campus Mark van der Kamp.

Tweedejaars studenten van Mediaredactiemedewerker kregen drie weken geleden een opdracht om een pitch te maken voor radiozender 3FM. De groepjes mochten zelf een format bedenken maar het moest wel passen bij 3FM. Na een paar weken hard werken en beeldmateriaal opnemen, was het vandaag eindelijk tijd om de winnaar bekend te maken

Winnaar

Fien en Sophie met hun prijs

De winnaar werd bekend gemaakt in de radiouitzending door Mark zelf, hij begon met de bekendmaking van de drie pitches die hij het beste vond (éé groepje uit MR2A en twee groepjes uit MR2B) en gaf nuttige tips en tops aan alle drie de groepjes.

Na een tromgeroffel en veel spanning zijn de winnaars bekendgemaakt. Fien, Sophie en Ode uit MR2B. Zij noemen hun pitch een echte tijdreis, waarin jong en oud liedjes mogen raden, maar hun format is zo gemaakt dat alle generaties een kans hebben om te winnen door oude en nieuwe liedjes te gebruiken. Dit was ook wat Mark aangaf sterk te vinden aan het format. Ook vond Mark het idee goed passen bij 3FM. Ode was ziek maar Fien en Sophie waren erg blij. “We hadden het echt niet verwacht.” Ook hopen ze hun format ooit nog terug te horen bij 3FM.

Afsluiting voor stage

De pitchwedstrijd was de afsluiting van de reguliere lessen voor de studenten uit het tweede jaar Mediaredactiemedewerker. Na de eindweek gaan ze op stage, een jaar lang doen ze praktijkervaring op bij verschillende bedrijven. De radio- en onlineredactie van MaLive worden vanaf 12 februari overgenomen door eerstejaars van MR.