Edwin Evers is terug!

DoorAmé Achthoven

2 februari 2024

Je dacht zeker dat je afscheid had genomen van de beste radioman in town. Maar nee, Edwin Evers is namelijk terug en niet zomaar. Hij leidt elke week het weekend in met een vrijdagmiddagshow.

Edwin maakte 21 jaar lang de succesvolle ochtendshow Evers staat op, waarvan achttien jaar bij Radio 538. Hij gaf bij zijn afscheid in 2018 aan ruimte willen maken voor muziek en andere dingen. Toch was een vrijdagmiddagshow een lang gekoesterde droom van de 52-jarige radio dj.

Evers zal het programma, dat de titel Evers & Co draagt, samen maken met de sidekick Cobus Bosscha en nieuwslezer Henk Blok. Hij werkte met beide eerder al met Evers staat op. Het programma gaat er wel heel anders uit zien dan zijn ochtendshow.

Lachen

Vanaf vandaag 2 februari luidt Edwin Evers samen met zijn collega’s het weekend in op Radio 538. Je hoort ze vanaf moment iedere vrijdag tussen 14:00 en 18:00 met het programma Evers & Co. “Ik heb ontzettend veel zin om samen met Cobus, Henk en de 538-luisteraars het weekend in te luiden”, zegt Evers. “Dat gaan we doen met leuke gasten, livemuziek en vooral heel veel lachen. Voor mij is er ook maar één station waar ik dit kan doen en dat is Radio 538!”.

Edwin Evers wilde voor de terugkeer bij Radio 538 eigenlijk maar één ding: de vrije hand in hoe zijn nieuwe vrijdagmiddagshow op de zender eruit zou gaan zien. “Mijn enige voorwaarde was dat ik carte blanche zou krijgen”, vertelt hij in gesprek met het ANP. Die kreeg hij en dus komt vanaf vrijdag alles samen wat hij leuk vindt.

Eigen leven

Evers heeft in die vijf jaar ook een eigen leven opgebouwd, waar hij heel blij mee is. Zo heeft hij veel muziek gemaakt en opgetreden. Ook heeft hij veel dingen gedaan die hij jaren daarvoor nooit kon doen, zoals uit eten, naar een verjaardag of met vrienden afspreken. “Ik kon dat allemaal niet omdat ik altijd om 20.00 uur al in bed lag, Ik heb nu een compleet ander leven, en dat wil ik ook graag zo houden. Met een dag radio in de week kan dat makkelijk.”

Edwin Evers heeft er dus onwijs veel zin in en hoopt natuurlijk goede luistercijfers te halen, maar daar hoeven wij niet aan te twijfelen. Luister vanaf 14:00 naar de gloednieuwe serie van Edwin Evers op 538.nl