Wat ga jij in de toekomst eigenlijk verdienen als mediamaker?

DoorNoa Schilder

30 januari 2024 , , ,

Veel van onze studenten gaan alweer richting hun examenperiode. Dat betekent dat veel van hen daarna waarschijnlijk een baan in de media gaan zoeken. Maar wat is je salaris nou eigenlijk in de media? In dit artikel lees je wat je gemiddeld zal verdienen per functie.

Redacteur

Als redacteur bij Universiteit Leiden zul je bepaalde functies hebben, zoals; het schrijven en redigeren van nieuwsartikelen, persberichten en informatieve of wervende content over hun onderzoek en onderwijs en de maatschappelijke impact daarvan. Het beheer van de website en socials, nieuwsplanning en maken van analyses en rapportages zullen taken zijn waar je dagelijks mee te maken krijgt.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.377,- en maximaal € 4.640,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 9).

Theatertechnicus

Bij de Beurs van Berlage kun je solliciteren voor Allround event en theatertechnicus. Samen met jou, zorgen zij dat hun klanten op technisch gebied volledig ontzorgd worden en kunnen hun klanten erop vertrouwen dat alle technische facetten tijdens hun evenementen uitstekend en vlekkeloos verlopen! Je moet flexibel zijn, genoeg sociale vaardigheden hebben, affiniteit met de evenementenbranche en woonachtig in (de omgeving van) Amsterdam.

Het salaris bij deze functie bedraagt  3.377-€ 4.640 bruto per maand bij een werkweek van 40 uur.

Software Developer

Als je nog een baan als software developer zoekt, kun je terecht bij Longship IT Solutions. Zij zoeken een medewerker voor in de avonduren. Bij Longship werken ze met een team aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. Ze zijn nu al een wereldwijde speler doordat ze continu voorop lopen in innovatie. Klinkt dit jou als muziek in de oren en wil jij tussen de €4.000 en €6.000 bruto per maand verdienen? Dan is dit zeker wat voor jou!

Game artist

Als game artist ligt het iets ingewikkelder met het salaris. Het verschilt namelijk enorm tussen verschillende bedrijven waarvoor je kan werken. Je salaris is afhankelijk van de branche, je kennis, niveau en leeftijd. Gemiddeld verdien je als game artist met een paar jaar ervaring tussen de 3000 en 4000 euro per maand. Natuurlijk ligt je salaris lager als je net van school af komt, ongeveer op 1400 tot 1450 euro per maand.

Radiomaker

Als je interesse bij de radio-wereld ligt nadat je van school af komt zijn er ook heel veel mogelijkheden. Als we kijken naar de Radio presentator salarisstatistieken in Nederland op 24 januari 2024, dan maakt de vertegenwoordigde werknemer € 49.956; om preciezer te zijn is het salaris € 4.163 per maand, € 1.041 per week of € 27,39 per uur. Als beginner zal dit natuurlijk ook wat minder zijn, maar dan weet je in ieder geval wat je over een paar jaar te wachten staat!

Meer weten? Kijk ook eens op de Nationale Beroepensite, daar vind je over allerlei beroepen precies wat het inhoud en wat je kunt verdienen. Voor alle examenkandidaten: veel succes dadelijk.