Zijn tattoos ordinair?

DoorNoëmi Achthoven

31 januari 2024

Het traditionele beeld dat tattoos ordinair zijn geldt allang niet meer. Tattoo stijlen en trends veranderen constant, zo komt ook veel terug. Maar hoe zijn de tattoos van nu geëvolueerd?

Van oorsprong komt het woord tattoo van het Tahitiaans en Samoaanse woord tatau, wat ’teken’ en ‘schildering’ betekend. De Britten namen dit over tijdens in hun reisverslagen van 1769. De alleroudste tattoo komt voor in een ijsmummie van 3300 voor Christus, deze ijsmummie had 56 tot 61 tattoos! De reden voor tattoos was in deze tijd medisch, symbolisch of religieus. Hiervoor werd vaak houtskool of de as van overleden familieleden. (Historiek, 2023)

Tegenwoordig nemen jongeren vaak tattoos die iets zeggen over henzelf. Het werd eerst gezien als iets ordinairs en crimineels, maar het bloeit langzamerhand uit tot een kunstvorm en uitdrukkingen van de persoonlijkheid van mensen.

Tatoeëerders worden niet voor niks tattoo artists genoemd. Het is hard werk, van bedenken tot schetsen en het zetten. Een tattoo zetten is een intensief en precies proces, wat wel uren duurt. De artist is eigenlijk wat het penseel is van het geschilderde kunstwerk.

Ben je benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Vergeet vooral niet het filmpje te kijken!

In deze Shortdocu, verteld Soraya over het tatoeëren en spelen haar klanten ook een rol. Bekijk de mooie kant van een tattoo zetten en er eentje laten zetten.

Nieuws Archieven – MaLive