Doorgelekt en niks bij me, wat nu?

DoorMiriam Felix

30 januari 2024

De tijd van de maand waar elke vrouw het meest ongelukkige van word, de rode week. Voor iedereen anders, de ene heeft het heftiger dan de ander, maar er om heen kunnen we niet. Op het Mediacollege hangen boxjes met daarin menstruatieproducten. Deze zijn voor de studenten op de school, maar worden ze eigelijk wel bijgevuld?

We deden een klein onderzoek en kwamen er achter dat het per dag verschilde of ze werden bijgevuld. het ligt ook nog aan de plek op school, of ze vol zitten of niet. Stel je nou voor je word onverwachts ongesteld en hebt helemaal niks bij je. Je zit op de meest verborgen wc op school waar het nooit word bij gevuld, wat doe je dan?

Onderzoek op de toilet

We bezochten elke keer vijf dezelfde wc’s, door heel de school heen. De ene meer verborgen dan de andere. De eerste dag dat we gingen kijken waren bijna alle de doosjes leeg, twee van de vijf doosjes waren gevuld. Wat ons opviel was dat er eigelijk alleen maar tampons in zaten en geen maandverband.

De volgende keer dat we gingen kijken was het na de open dag, je raad het al ze zaten helemaal vol. Ook nu was de verborgen wc niet gevuld, helemaal leeg. De laatste keer dat we gingen kijken was het een beetje verdeeld de ene zat vol, de ene was half gevuld en de andere was leeg. Ook hier was de verborgen wc niet gevuld.

Wij concluderen hier uit, er zijn geen vaste dagen dat er gevuld word. Er word ook niet echt gecontroleerd naar de bakjes. We weten dat veel mensen het wel gebruiken, wat alleen maar goed is als het ook daadwerkelijk goed bij wordt gevuld. Het is super duur en veel mensen kunnen het dan ook niet betalen, er wordt oude kleding of onveilige spullen gebruikt om toch iets te hebben om doorlekken te voorkomen, meld Libresse. Wij vinden dan ook dat er meer bijgevuld moet worden en vul niet alleen de populaire wc’s, maar ook de verborgen wc’s, want je zal maar een meisje zijn die net is doorgelekt en nergens iets kan vinden.

Check ook zeker deze video. Niet naar school kunnen en meer over de boxjes op school!