Krijg jij 400 euro extra? Check het hier

DoorTanisha Singh

30 januari 2024

Bijna 91.000 studenten komen in aanmerking voor een eenmalige tegemoetkoming van maar liefst 400 euro. Dit is om ze te helpen met de stijgende energiekosten. Dit is opgezet in opdracht van het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid. Heb jij hier echt op?

Waarom?
De tegemoetkoming krijg je omdat de energie kosten in 2023 zijn gestegen. Studenten hadden steeds vaker moeite met het betalen van de rekeningen, bleek eerder uit een interview van de NOS. Op social media kan je steeds vaker zien dat er video’s gemaakt werden waarin studenten hun hart luchten. Tiktokker YKfit maakt dagelijks tiktok’s over zijn studenten ervaringen. Hij legt ook in zijn tiktok’s uit waarom jij hier recht op hebt.

Kom jij in aanraking?

Helaas krijgen niet alle studenten 400 euro. Je komt er alleen in aanmerking voor als je sinds 1 september 2023 uitwonend bent en recht hebt op een aanvullende beurs. Als jij hiervoor in aanmerking komt hoef je het niet aan te vragen. Iedereen krijgt aankomende week een brief van Dienst uitvoering onderwijs (DUO) en wordt kort daarna uitbetaald. Het kan misschien iets langer duren voor sommige, omdat DUO nog lang niet iedereen een brief kan sturen. Dit kan tot uiterlijk juli 2024 duren. Dit laat DUO weten op hun website.