De ijzige omhelzing

DoorTanisha Singh

9 januari 2024

De hele week blijft de temperatuur onder nul, zo is de verwachting. Dat betekent dat we weer thermoleggings, een dikke jas en handschoenen aan doen. Wat kan je in deze kou eigenlijk doen? En als je niet houdt van deze kou kan je lekker iets binnen doen. Wat zeker niet te missen is zijn de stijgende prijzen van stroom en gas. Hoe kun je daarop besparen tijdens deze ijzige dagen? Dit alles lees je in de dit artikel! 

Typisch winter weer

Het jaar beginnen we goed met typisch winterweer. Het was voorspeld dat het heel koud zou zijn, maar veel studenten geven tijdens een korte rondgang aan dat het veel kouder voelt dan verwacht. In het oosten van Nederland is er zelfs een code geel afgekondigd.

De meningen over de kou zijn verschillend. Sommige studenten blijven liever binnen en andere willen het liefst gaan schaatsen. De gevoelstemperatuur is volgens Apple Weather rond de –12 en dat komt doordat het hard waait. Je regenjas kan je de hele week thuislaten, want volgens de verwachtingen gaat het niet regenen. Sinds november heeft Nederland niet zo’n lange droogteperiode gehad, schrijft nos.nl.

ijspegels in de winterse ochtend zon

Besparing

In deze koude dagen is het wel fijn als je in een lekker warm huisje zit, maar hoe zit het dan met de kosten van gas en stroom? Om te kunnen besparen en bijvoorbeeld je vloerverwarming uit te laten, kun je kiezen voor goede isolatie in je huis. Controleer de ramen, deuren en muren op kieren en naden, en profiteer van zonnewarmte. Dit laatste kan door overdag de gordijnen op te doen en zodra het donker is ze snel te sluiten, dan hou je zoveel mogelijk warmte binnen. Gebruik een elektrische warmte deken, dit is goedkoper dan de hele tijd de verwarming aan. Draag een fijne dikke pyjama, en zo kan je nog doorgaan.  

ijzige en warme activiteiten

Heb je even zin om naar buiten te gaan dan kan je gaan schaatsen of leuke winterproof outfits te kopen? Je kan gezellig gaan winter BQQ of picknicken. Gezellig met vrienden of familie, En wil je iets binnen doen zijn en er genoeg keuzes voor jou. Zoals films kijken, chocomel maken of je huiswerk maken… haha dat was een grap!  

Geniet van deze dagen en verheug je niet te veel op de zomer! Nederland zit vol met verassingen. Nog een gelukkig nieuwjaar en stay cozy!