(Kerst)magie op het witte doek

DoorShabnam Malekzada

20 december 2023

Het is eindelijk kerstvakantie, je zit lekker op de bank en bent helemaal in de kerstsfeer met een mooie kerstboom in huis en een lekker drankje. Je wilt een goede kerstfilm kijken maar wat zijn nou de beste aanbevelingen? De redactie heeft het voor je uitgezocht! 

Een aantal goede films zijn Holidate, Let It Snow, A Christmas Prince en I Believe In Santa. Al deze films zijn romantisch en hebben humor. Behalve ‘A Christmas Prince’ dat is een mooie romantische kerstfilm, maar het is geen comedy. De film gaat over een journaliste die naar het buitenland wordt gestuurd voor een premieur over een knappe toekomstige koning. Het is een charmante feelgood film, deel twee is ook al uitgebracht. Dus je kan lekker 2 films achter elkaar binge watchen! Alle bovenstaande films zijn te vinden op Netflix.  

Ook al zijn er nu al veel films aangekondigd die in 2024 zullen uitkomen, het ziet er naar uit dat 2024 een mooi jaar voor de filmindustrie zal worden. Er komen veel verschillende filmgenres uit. “A quiet place: day one” is een science fiction horrorfilm, die gaat over een alien invasie vanuit het perspectief van nieuwe karakters. Dit zal de derde quiet place film zijn, 1 en 2 zijn via Apple Tv, Amazon prime video of voor 2,99 via Youtube te bekijken. Ook komt Inside out 2 uit, de film die de emoties volgt vanuit het hoofd van een jong meisje genaamd Riley. In de tweede film is Riley ouder geworden en hier komen dan ook nieuwe gevoelens en emoties bij kijken. Ook komt er in 2024 een drama film aan over het leven van Bob Marley en zijn verhaal. “Bob Marley, One Love” is de naam van de drama film.  

Een aantal andere films die uitkomen in 2024 zijn The Garfield movie, bad boys 4, Mean Girls, Yodha en It Ends With Us. Hou de release datums van de films die je wil zien in de gaten, zo ben je er snel bij. Geniet zeker van alle films die je deze kerst kan kijken en alle aankomende releases. Veel kijkplezier!