Het is weer kersttijd! 

DoorJamie Hinchcliffe

19 december 2023

Het tijd van het jaar is weer aangekomen: de kersttijd! Buiten is is het fris maar toch geven alle mooie lichten je een warm gevoel. Kerstmis is een van de favoriete feestdagen, schrijft nu.nl. En dat heeft een reden: iedereen is vrolijker door de prettige sfeer en voelt zich spontaan minder alleen.

Kerst is niet alleen de tijd van dingen krijgen maar ook geven en dus liefde delen.  

Ook al worden de dagen van rond deze tijd van het jaar korter en donkerder, merk je het dus niet door al de lichten. Kerst brengt licht in de duisternis! Een leuk feitje: kerstlichtjes komen oorspronkelijk vanuit Duitsland tijdens de 17e eeuw. Het idee was dat je je huis ging versieren met allemaal mooie lichten wat je nog steeds ziet tegenwoordig.  

Foto: DALL-E.

Ook laten mensen ook hun betere kanten zien tijdens kerst en daardoor zijn mensen ook meteen vrolijker. We geven elkaar wat extra aandacht. Ook denken we aan de mensen die er niet meer zijn en brengen we samen herinneringen op. Er is ruimte voor van alles te voelen want we zullen elkaar toch troosten. 
 
Bijna iedereen kijkt er ook naar uit en het is soms echt een redding voor sommige mensen waarbij het niet goed gaat. We denken aan elkaar, we vieren en huilen samen. Kerstmis is dus een van de meest liefde brengende feestdagen

Wij wensen jullie allemaal een prachtige kerst waarbij jullie van elkaar genieten en deze prachtige dagen meenemen naar de toekomst met het bericht: we zijn er voor elkaar.