Eerste beelden GTA VI eindelijk online

Rockstar Games heeft de eerste trailer van Grand Theft Auto VI vrijgegeven, waarin details worden onthuld over het spel. Het verhaal speelt zich af in Vice City, gelegen in de denkbeeldige staat Leonida, en introduceert een vrouwelijk hoofdpersonage genaamd Lucia.

Gameplay

Net als in eerdere delen lijkt Grand Theft Auto VI opnieuw een uitgestrekte open wereld te bevatten, waar spelers missies moeten voltooien, diverse voertuigen kunnen besturen en verschillende locaties kunnen verkennen. Het spel belooft ook actie en geweld, zoals te zien is in de trailer. Opvallend is dat sociale media een rol lijken te spelen, hoewel de exacte rol hiervan nog niet volledig duidelijk is.

Personages

De gameplay suggereert dat spelers met twee personages kunnen spelen, Lucia en een nog onbekende man, geïnspireerd op het criminele duo Bonnie & Clyde. In tegenstelling tot GTA V, waarbij je met drie personages kon spelen.

Uitgelekt

Eerder deze maand had Rockstar Games aangekondigd dat de eerste trailer van GTA VI op 5 december zou worden uitgebracht. Helaas lekte de trailer enkele uren voor de officiële publicatie al uit via X. Rockstar Games bevestigde de lek en bracht de trailer vervolgens uit via hun officiële kanalen.

De officiële release staat gepland op 2025 voor PlayStation 5- en Xbox Series-consoles. De oude game GTA V zou in de afgelopen tien jaar meer dan 8 miljard dollar opgeleverd hebben.