Eerste periode malive.nl – onze terugblik

DoorFloris Mulder

7 november 2023

Sinds het begin van dit schooljaar is de redactie van malive.nl bezet. Tweedejaars studenten van de opleiding Mediaredactiemedewerker vullen vier dagen per week de site met nieuwtjes. Hoe kijkt de dinsdag- en woensdagredactie terug op de afgelopen weken? De redacteuren aan het woord…

Naam: Tanisha Singh

Leeftijd: 17 jaar jaar

Mijn terugblik: Het was crazy de laatste tijd. Begin van het jaar en een nieuw vak erbij? Ik werd ingedeeld op sociaal media en dat was het leukste ever. Ik heb gezien wat ik heel erg leuk vond, ik heb geleerd wat ik kon veranderen. Ik heb dat allemaal toegepast en zag alle likes binnen stromen. Later werd ik ingedeeld bij achtergrond redactie. Dat vond ik niet zo leuk, maar ik heb wel wat van mezelf geleerd. Sociaal media is mijn ding! 

https://youtu.be/CAlmk5k_ftU?si=L7ufbJmW_mjjj87v

Naam: Mick Versluis

Leeftijd: 19 jaar

Ik ben trots op dat ik de afgelopen tijd heb geleerd hoe je mensen benaderd voor een interview. Ik heb bijvoorbeeld een telefonische afspraak gemaakt met iemand voor in de radioshow, dat ging goed. Ik heb ook geleerd hoe je artikels plaatst op onze website en ik word steeds beter in video’s bewerken, wat ik best lastig vind. Wat ik de volgende periode wil bereiken is om sneller te werken en om ook eens opdrachten op tijd in te leveren.

Naam: Michiel van Etten

Leeftijd: 20 jaar

Bij redactie MaLive zetten we onze schouders eronder. Je bent een team dus werk je ook als team. Als iemand zijn artikel niet op tijd af heeft helpen we elkaar. Daar ben ik trots op. Een onderdeel wat mij erg bevalt is korte en inhoudelijke content maken. Alle content moet steeds korter en sneller zijn voornamelijk voor de jeugd. Toch kan ik nog wat verder aanscherpen, vooral op het gebied van artikelen overzichtelijk schrijven. Verder ben ik nog benieuwd het onderdeel eindredactie bevalt. 

Naam: Max van Vree

Leeftijd: 19 jaar

Ik ben trots op het werk wat ik heb gemaakt, ik heb magazines gemaakt, radioshows gehost en ik heb mijn eigen column op de malive site. Ik heb sociaal ook grote stappen gemaakt en kan makkelijker op mensen afstappen. 

Ik heb geleerd hoe is goeie teksten kan schrijven en hoe ik goeie interviews kan houden. Ik heb geleerd hoe ik een radioshow host en hoe de knoppen bediend. 

Ik kan altijd meer leren en dat vind ik leuk, ik kan altijd beter leren schrijven en nog betere interviews houden. 

Naam: Tamar de Groot

Leeftijd: 17 jaar

Ik vind het super op de redactie en elke dinsdag heb ik het weer naar me zin. Ik vind het tof dat school graag je wil laten voelen hoe het echte werkveld is en dat we serieus genomen worden. Ik heb nu meerdere artikels mogen schijven voor de site MaLive en ik ben zeker trots op wat ik heb geschreven. Ik vind alleen wel dat we een leukere werkplek moeten krijgen. Het is zeker al gezelliger en leuker nu er een muur schildering is maar mag nog wel wat meer opgevrolijkt worden. 

Naam: Miriam Felix

Leeftijd: 18 jaar

Mijn terugblik: Er zijn heel veel dingen waar ik trots op ben. Malive doen wij twee keer per week, een keer radio en een keer werken wij op de redactie. Waar ik zelf heel trots op ben is het interview met Caecilia van Peski, tijdens Studio Politico. Caecilia is iemand van de partij D66, hier hebben wij heel veel leuke antwoorden van gekregen. Ik heb er ook heel veel van geleerd, daarom vond ik het denk ik ook zo leuk. Daar ben ik dus best trots op! 

Naam: Mila Sljivic

Leeftijd: 20 jaar

Ik ben trots op welke onderwerpen ik heb bedacht tijdens de vergadering. Ze vielen goed in de smaak van andere studenten en leverde discussie op. Mijn uitdaging was om mij vooral te focussen op mijzelf en niet te laten afleiden door studenten die gedemotiveerd waren voor dit vak. 

Naam: Hadeer Abou

Leeftijd: 18 jaar

Bij de redactie zit je met een kleine groep mensen. Ik ben trots op het werk en de kwaliteit die wij hebben geleverd als groep. 

Ik ben er ook trots op dat ik uit mijn comfort zone ben gekomen bij de radio. Het is fijn om mee te kunnen maken hoe het op een werkplek zou kunnen zijn. Dit wordt bij de redactie en radio goed duidelijk. 

Ik kijk er naar uit om meer te leren over mezelf en om nieuwe dingen mee te maken.

Naam: Ode Brasz

Leeftijd: 18 jaar

Afgelopen weken hebben wij elke woensdag gewerkt op de redactie van MAlive. Ik raak snel afgeleid en zag er tegenop, ik was namelijk bang dat ik de concentratie niet zou behouden en niks zou inleveren. Maar ik heb het tegendeel bewezen! Ik heb elke week een prachtig artikel geleverd, deze zijn te vinden onder de redacteur naam Ode Brasz op deze site.

Daarna hebben wij bedacht om elke week een een soort pauze item te maken. “Take A Break” ik, Sophie en Fien gingen de school door om studenten te interviewen! Kijk de video’s terug op het Instagram account van Malive.nl.

Naam: Fien Dijkstra

Leeftijd: 17 jaar

Ik ben trots op het werk dat ik heb geleverd, de nieuwsartikelen en de video’s op de sociale media. Je ziet de stappen die zijn gemaakt. De uitdaging lag bij mij om de artikelen en de video’s bij veel mensen te bereiken, en dat mensen het leuk vonden om naar te kijken en lezen. En steeds nieuwe verbeteringen te maken. De leukste bijdrage vind ik de sociale media dat de video’s zo leuk zijn opgevangen. En dat je de vooruitgang ziet. Het was een leerzame periode. 

Naam: Aurora Hollenberg

Leeftijd: 19 jaar

De eerste weken van content creatie zag ik het niet zo zitten. Ik had liever een dagje vrij gehad en ik vond het ‘een onnodig vak wat ze hebben bedacht voor de opvulling’. Maar ik moet toegeven dat ik best wel fout zat… Ik zat de eerste weken bij social media, en daarna bij nieuwsdienst en dit vond ik allebei echt superleuk en heb ik veel van geleerd! Ik ben benieuwd naar de komende periode.

Naam: Max Snijder

Leeftijd: 21 jaar

De periode begon goed, ik was veel aanwezig en op tijd. Op een gegeven moment lukte het niet meer om op tijd te komen en heb ik uiteindelijk geen lessen gevolgd bij content creatie.  

De volgende periode ga ik mijn best doen om bij elke les aanwezig te zijn zodat ik mijzelf op dit gebied ook kan gaan ontwikkelen, en nieuwe dingen kan leren in deze lessen! 

Okay…. Max heeft nog een paar lesjes nodig:)

Naam: Lisanne Ooijevaar

Leeftijd: 20 jaar

Mijn afgelopen periode in de redactie van MaLive heb ik als educatief ervaren. Ik ben ontzettend trots op het werk dat ik heb geleverd binnen de eindredactie, van vergaderingen leiden tot aan het inplannen van taken en zorgen dat alles goed op de site terecht kwam.

Maar toch de leukste bijdrage is het artikel geweest over activiteiten voor in de herfstvakantie. Het plannen en schrijven van dingen vind ik echt leuk om te doen en hoop de volgende periode nog meer te doen!

Naam: Sophie Smit

Leeftijd: 17 jaar

Waar ben ik trots op? 

Op alle content en artikelen die ik tot nu toe heb gemaakt. Bijvoorbeeld die over fillers, eenzaamheid en de donkere kant van sociale media. Ook ben ik trots op het zelfverzonnen pauzeprogramma “Take A Break” dat ik samen met Fien en Ode heb bedacht en gemaakt. Hier kregen we superleuke reacties op. De uitdaging voor mij ligt vooral bij de artikelen, ik vind het soms nog lastig om een tekst spannend te maken.

Maar mijn leukste bijdrage aan MaLive vond ik zeker ons programma “Take A Break”, waar ik met enorm veel plezier aan heb gewerkt!