Nieuwe leerlingen ontdekken Mediacollege Amsterdam

DoorEva Louise Spits

10 november 2023

Het is je laatste jaar op de middelbare school en je moet opzoek naar een vervolgstudie. Voor vele leerlingen van middelbare scholen staat dat nu op de agenda. Daarom worden de ‘leerling bezoekdagen’ georganiseerd om jongeren te helpen met de volgende stap, want wordt je verpleegster, politieagent of toch game artist?

Mediacollege Amsterdam opent haar deuren op 9 en 10 november om jongeren te helpen bij hun studiekeuze stress. De jongeren maken kennis met de media opleidingen door een kijkje te nemen in de lessen. E-commerce designer, Audiovisueel en Game artist zijn de populairste opleidingen voor een bezoekje.

De vmbo-leerlingen worden ontvangen in de entree. Er staat een tafel opgezet met goodiebags gevuld met een boekje met alle opleidingen erin, een appel, pepermunt en water. De mogelijk nieuwe studenten worden begeleid naar de opleiding waar ze zich voor hebben aangemeld. Een dag vol nieuwe indrukken staat op hun te wachten.

Kijkje in de les

Bij E-commerce designer werd er een speciale les gegeven voor de leerlingen waar zij zelf met papier en stiften een interface van een auto konden ontwerpen zowel als een persoonlijke weer app of een streamingdienst. De studenten lijken erg veel interesse te hebben in de opleiding en zien zich zelf hun eigen webshops openen. Aan het einde van de dag vullen de jongeren een enquête in hoe leuk ze de lessen en de school vinden.

Open dag

Op woensdag 15 november is de open dag. Vanuit Amsterdam en omstreken komen leerlingen en ouders een kijkje nemen op het Media College Amsterdam. Leerlingen zijn benieuwd welke opleiding hun roeping is en ouders zijn benieuwd waar hun kind de komende jaren hun tijd doorbrengt en natuurlijk hoe je het snelst vanuit huis met het OV naar school komt.

Heb je ook interesse in het media college Amsterdam maar je hebt de open dag gemist? Geen probleem! Op 18 januari en 13 maart 2024 zijn de deuren van het Media college open voor jouw!