Branch in Beeld, the day after

DoorJoan Baas

3 november 2023

De afgelopen twee dagen was een flink deel van de school druk bezig met de productie van de talkshow Branche in Beeld. Verschillende opleidingen hebben samengewerkt om een goeie show neer te zetten. Uiteindelijk is het niet zo gelopen als gehoopt…

De studio wordt, na acht weken voorbereiding en twee dagen hard werken, nu langzaam afgebouwd. Je zou denken dat de studenten deze opdracht met een trots gevoel konden afsluiten, maar voor sommige blijft er een gevoel van teleurstelling hangen. De tweede dag was de show vroeg gestopt. In verband met de storm Ciarán werd de hele school naar huis gestuurd.

Studenten teleurgesteld

“Iedereen was een beetje in shock, we stopten nu heel abrupt. Iedereen moest naar huis,” zegt een student van de opleiding Mediaproducer. “Het was een beetje vervelend omdat ik de artiesten had geregeld en er kwamen nog vier artiesten naar school toe.” Een andere student Mediaproducer zei : “Ik was in het begin met de productie heel druk bezig, maar tijdens de live show had ik niet veel meer te doen. Dus ik vond het niet heel erg.”

Geen ‘it’s a wrap’

“We hoopten natuurlijk allemaal dat die storm niet ernstig zou zijn” zegt Erik Velu, docent mediaproducer en de grote aanjager van Branche in Beeld. “In een heel laat stadium, kwam de managers binnen. Jongens we moeten stoppen. Het is jammer want je wilt natuurlijk, de finale, met zijn allen. Die ontlading hebben van: Its a wrap!” Het is dus niet zo gelopen als gehoopt.

Volgens Eric zit ook in de teleurstelling een leermoment. “Hoe ga je ermee om? Dat betekent dat je in oplossingen moet denken. Het gaat natuurlijk heel erg over mentaliteit, in een productie gebeuren er altijd dingen!! Als je goed voorbereiding gedaan hebt, heb je ook een beetje energie over voor dit soort verassingen. Als je niet goed voorbereid bent is alles vervelend.”

Toch nog een beetje Branche in Beeld

De oplossing is nu om een kleinere variant voor de show op te zetten tijdens de open dag. “We hebben nog een aantal presentatoren die weer meedoen, We gaan studenten uitnodigen die net niet aan de beurt waren gekomen. En nog wat filmpjes tonen die we niet gezien hadden. Dus we gaan er wel een mooi einde aan breien.”

Kijk hier de uitzendingen terug van Branche in Beeld: